Tudi samo par plodov; sem se tolažil da bojo zato sami kapitalci, pa so vsi podmerski .
Isto se dogaja s Tipo kakiji, malo jih bo. pa še drobižki bodo verjetno. Me zanima če bodo dosegli težo 200 g. V sezonah z malo plodovi so prišli do 400 g teže ... _________________mfranc
Namesto običajnih 200+, jih bo 20- . Nekaj res drobižkov, a večini se pozna, da so dobili več hrane. So pa iz brstov, ki so pozebi ušli, ker so bili takrat še premalo razviti, mikro lokacija pa toliko zaščitna, da je ravno še zadostovala za preživetje - ob robu strehe drvarnice, kjer je zgodaj spomladi še pretežno senca.
Kaj menite, bi že lahko obrezal kivi.Obrezovanje bo dejansko znižanje višine pergole . Premer nekaterih odrezanih vej naj bi bil cca 4 cm, zoto razmišljam o zgodnejšem obrezovanju.
Začel bom z obrezovanjem in pomlajevanjem starejših jablan in hrušk. Kivije si že tudi ogledujem, a se bojim, da imajo sok tudi v vejah, glede na visoke temperature. Predno bom začel obrezovati, bom odrezal eno vejo na moški rastlini (ker je moškega manj škoda ) in videl, ali ni soka v rastlini. Potem bom porezal na grobo in večje rane zamazal s cepilno pasto. Kot sem že večkrat omenil, z zimsko rezjo ne pretiravam, ker imam relativno mlade rastline. Močneje pa čistim nove odganjke, ko so tako dolgi, da se vidi, da nimajo cvetnih popkov. Tako povečam rodnost in zmanjšam zeleni balast.
Še nisem rezal, čez teden dni obljubljajo do -6 stopinj. Mogoče bom jutri porezal na pol več brstov kot bo končni rez. Hudo je, če po pozni rezi iz poganjkov teče kot iz pokvarjene pipe; hudo je tudi če je pozeba po končani rezi - pomrznejo najlepši, končni brsti .