Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2022
-
- Site Admin
Paradižnik 2022
(Prenos iz arhiva)
Začelo se je leto 2022, zato odpiram novo temo. Ste že izbrali sorte, ki jih boste letos gojili? Sama še nisem. Naročila sem tudi nekaj novih semen, na ena še čakam, upam, da bodo prispela. Večinoma pa nameravam gojiti iste sorte, kot lani.Nazadnje urejal/a Plamenka 13 Mar 2023 13:40; skupaj popravljeno 1 krat
Tudi jaz sem bil tako prepričan in prav tako ne najdem... In prvič v ne-vem-koliko letih ne najdem v svojih zabeležkah.
Seveda je po Murphyju hkrati ravno to sezona, ko je moja "hrana = dunajc pa krompir" žena ekstra pohvalila nekaj sort
Nekaj se mi sanja, da bi ta top kandidat lahko bil KBX in da sem bil presenečen, da so bili plodovi rdeči namesto oranž, tako da tudi če je res ta (iz te vrečice), v resnici verjetno ni ta
Še vedno raziskujem, pomagava si s fotkami od lani in primerjavo znanih sort, dokler tega ne rešim, pa sem naročil od enih Francozov:
Carmello, ker zelo hvalijo rodnost in okus
Cobra, kot menda zelo trpežen in roden zgodnji
Garance, zaradi menda zelo dobre kombinacije okusa in visoke vsebnosti koristnih učinkovin
Stupice, ker je zmanjkalo
Africa Queen, kot Carmello
Defiant, ker naj bi bil zelo trpežen na bolezni, da lahko znova poskusimo na odprtem
Seveda je po Murphyju hkrati ravno to sezona, ko je moja "hrana = dunajc pa krompir" žena ekstra pohvalila nekaj sort
Nekaj se mi sanja, da bi ta top kandidat lahko bil KBX in da sem bil presenečen, da so bili plodovi rdeči namesto oranž, tako da tudi če je res ta (iz te vrečice), v resnici verjetno ni ta
Še vedno raziskujem, pomagava si s fotkami od lani in primerjavo znanih sort, dokler tega ne rešim, pa sem naročil od enih Francozov:
Carmello, ker zelo hvalijo rodnost in okus
Cobra, kot menda zelo trpežen in roden zgodnji
Garance, zaradi menda zelo dobre kombinacije okusa in visoke vsebnosti koristnih učinkovin
Stupice, ker je zmanjkalo
Africa Queen, kot Carmello
Defiant, ker naj bi bil zelo trpežen na bolezni, da lahko znova poskusimo na odprtem
-
- Kraj: Domžale
Malo je še zgodaj. Do marca je še dooolga ...
S predsezonskimi se letos verjetno ne bom ukvarjal, ker notri res nimam primernih pogojev za večje rastline.
Saj če bi vedel, da bo aprila že kolikor toliko prijetno vreme, bi najbrž spet poskusil kaj. Lani in predlani so mi potem tiste sadike životarile notri, na stopnišče pred hišo ( južna stran ) pa ni bilo za postavit.
Oh, če bi bili takšni aprili kot pred desetletjem ... ?!
S predsezonskimi se letos verjetno ne bom ukvarjal, ker notri res nimam primernih pogojev za večje rastline.
Saj če bi vedel, da bo aprila že kolikor toliko prijetno vreme, bi najbrž spet poskusil kaj. Lani in predlani so mi potem tiste sadike životarile notri, na stopnišče pred hišo ( južna stran ) pa ni bilo za postavit.
Oh, če bi bili takšni aprili kot pred desetletjem ... ?!
Odkril (zame) novega prodajalca in pač.. posledice, kot je za pričakovati
Široka izbira in skromna poštnina (4 EUR). Imajo omejitve količine (kar je lahko tudi marketing, ne vem).
Cultive ta Rue - https://cultivetarue.fr
Nekaj obnove zaloge, nekaj zame novih -
900 Gramovy iz Minusinska
AAA Sweet Solano
Bear Creek
Gary o'Sena
Girl Girl's Weird Thing
Negrillo de Almoguerra
JD's Special C-Tex
Spudatula
Široka izbira in skromna poštnina (4 EUR). Imajo omejitve količine (kar je lahko tudi marketing, ne vem).
Cultive ta Rue - https://cultivetarue.fr
Nekaj obnove zaloge, nekaj zame novih -
900 Gramovy iz Minusinska
AAA Sweet Solano
Bear Creek
Gary o'Sena
Girl Girl's Weird Thing
Negrillo de Almoguerra
JD's Special C-Tex
Spudatula