Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kumare - Cucumis
Hvala, Melona! Tele Kumare delikates so tudi videti v redu, za solato in vlaganje, kar jaz rabim ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Jaz jih sicer ne odnašam v vedrih, a imam samo dve Slice King F1 sadiki . Računam, da se bosta zdaj v hladu še nekaj časa dobro počutili, da vložim par kozarcev majhnih.
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ko sem ugotovila, da imam kumar več ko preveč, sem eno prvo posajeno enostavno porezala. Pustila sem le čisto prvi plod, za seme. Pritrjeno na ostanek vreže. Do tele rumene barve je rabila dober mesec.
Spodaj je pričela rahlo gniti, zato je takoj šla na seciranje:
"Žabji mrest"
Izgleda, da ni dobro pustiti za seme prvega ploda. Če pozorno gledate (namenoma zato sem slikala od blizu) je v vsej tejle množici komaj šest semeh polnih. Vse ostalo je prazno. Premalo oprašeno, domnevam?
Ostajam pri teh belih kumarah. Zdi se mi, da imajo več mesa, kot zelene, tudi v shrambi dlje zdržijo, ne da bi uvele. Pa nekako bolj krhko meso imajo. Da so velike, me ne moti.
Spodaj je pričela rahlo gniti, zato je takoj šla na seciranje:
"Žabji mrest"
Izgleda, da ni dobro pustiti za seme prvega ploda. Če pozorno gledate (namenoma zato sem slikala od blizu) je v vsej tejle množici komaj šest semeh polnih. Vse ostalo je prazno. Premalo oprašeno, domnevam?
Ostajam pri teh belih kumarah. Zdi se mi, da imajo več mesa, kot zelene, tudi v shrambi dlje zdržijo, ne da bi uvele. Pa nekako bolj krhko meso imajo. Da so velike, me ne moti.
Glede pobiranja semen biodinamiki svetujejo, da se semena poberejo iz plodu, ki raste nekako na sredini rastline (ne prvi, ne zadnji) in na sredini plodu (na na začetku in ne na koncu). Taka semena naj bi bila najbolj kvalitetna za ohranjanje vitalnosti in sortnih značilnosti rastline. Pri solatah, kapusnicah, pa najkvalitetnejše seme raste na glavnem poganjku._________________naredimo svet lepši
Tam nekje v drugi temi smo se pogovarja o odstranjevanju zalistnikov pri kumarah.
Danes sem si ogledala svoji dve (več jih letos nimam, ker jih je hitro preveč in ne veš kam z njimi, vlagam jih pa ne). Glavni veji sta doslej dali vsaka po 2 kumari, ena ima nov nastavek, druga še nič. Na stranski, ki je k sreči nisem odščipnila, pa rastejo 4 !
Mimogrede sem si šla ogledat še lagenarijo, kjer sem pridno ščipala stranske poganjke, da se ne bi preveč razkošatila že pri tleh, enega pa spregledala. Glavne veje imajo samo moške cvetove, edini ženski nastavek je na spregledani stranski.
Še naprej bom spremljala oboje, da vidim, ali je to slučaj, ali pravilo.
Danes sem si ogledala svoji dve (več jih letos nimam, ker jih je hitro preveč in ne veš kam z njimi, vlagam jih pa ne). Glavni veji sta doslej dali vsaka po 2 kumari, ena ima nov nastavek, druga še nič. Na stranski, ki je k sreči nisem odščipnila, pa rastejo 4 !
Mimogrede sem si šla ogledat še lagenarijo, kjer sem pridno ščipala stranske poganjke, da se ne bi preveč razkošatila že pri tleh, enega pa spregledala. Glavne veje imajo samo moške cvetove, edini ženski nastavek je na spregledani stranski.
Še naprej bom spremljala oboje, da vidim, ali je to slučaj, ali pravilo.