Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

muha je napisal/a:
Pritrjujem. Meni najljubši krompir.

Lahko pa da se je le "naveličala" iste zemlje. Si sadila svoje seme ali vsako leto kupila novega? V moji mladosti smo iste sorte krompirja vsakih nekaj let menjali z oddaljenimi kmeti in je bila letina takoj boljša. Nekaj že bo verjetno na tem. Mimogrede: enako smo menjali kokošja jajca za valjenje.

Tako je. S tem, da se je pri nas reklo (in ravnalo tako) še, da je moral krompir priti iz hladnejših koncev, torej nujno z Gorenjske, nikakor z dolenjskega konca.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

adora se je izrodila samo pri meni. vsako leto kupim seme, žal ne morem kolobariti na 5 let.
meni odličen zgodnji je Aroww, bogat, dober, ki se tudi v navadni garaži dobro skladišči_________________Lp, Živa
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Iščem semenski krompir AROW, pa nikjer ne dobim. Morda kdo ve, kje bi ga imeli ?
živa

letos še nisem kupovala semenskega krompirja. pokliči v kgz, tam bi imeli oz. ti ga bodo naročili, če boš prosil._________________Lp, Živa
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pred leti sem ga kupil v KZ Domžale. Povprašaj v Jaršah.
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Sem slišal od nekoga, ki med drugim svoje stranke oskrbuje tudi s semenskim krompirjem, da bo letos semenskega krompirja manj v ponudbi in ravno arrow je tisti, ki ga bo zelo malo ali nič. Vzrok bi naj bile neke okužbe pri pridelovalcih (seveda v tujini, od koder naši distributerji dobivajo sad. material) v lanskem letu.
živa

verjamem. sem že nesla nazaj semenski krompir, ki je drag in gomolji niso bili zdravi. so mi dali drugo vrečo, ampak je bil enak in so rekli, da take napake so dopustne. včasih je bil gomolj lep kot na sliki._________________Lp, Živa
živa

sem preklicala prodajalne in res arowa letos ni, ker imajo težave z virusi. na splošno ni pestrega izbora sort, ker so lani vrgli veliko semena stran in ga letos ni veliko.
Arrow je bil odličen, najbolj zgoden in dolgo se je ohranil, meni predlani do lani, ker ga je bilo veliko.
Tako, da letos ponovno kupim Adoro, ker je odličen krompir._________________Lp, Živa
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi meni so prodajalci (Kalia in Roko) rekli, da letos krompirja Arrow ne bo.

Jaz ostajam pri Colombi in Romanu. Sta že doma.

Sem pa lani uspela pobrati nekaj semena Colombe in bom letos poskusila (ponovno) pridelati lasten semenski krompir, ker je tudi Colombo težko dobiti.

Če bo šlo tako naprej, bo najbolje, da se naučimo pridelovati svoj semenski krompir._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Brbr, saj ga znamo pridelovati (preverjeno), je pa hudo intenzivno in zamudno večletno delo.
Dodatna težava je v tem, da nekateri krompirji skoraj ne cvetijo, nekateri pa cvetijo, pa kljub "penzlanju" nič ne naredijo bunkice, ampak vsi cvetovi enostavno odpadejo Crying or Very sad_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori