Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Blitva - Beta vulgaris L.

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Dodatno vpr.: Kako jih sedaj prepikiram - lahko rastlinice razdružim, ali jih pustim skupaj (tj. Tiste iz istega semena)?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Počakaj, da bodo tako velike, da jih boš lahko razdružila in potem to stori, pa prej dobro zalij, raje gredo narazen in manj škode se naredi. Imaš to pisanostebelno?
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Lani sem sadila nekaj sadik rdeče blitve, ki sem jo kupila za rdečo peso. Lepo sem jo porabila za juhice na dalmatinski način. Jeseni sem jo dolgo rezala, eno sem pa potem pustila rasti tam pod hruško, ker me je sneg prehitel.
Vso zimo je preživela brez večje škode. Ko je sneg odlezel, je prav lepo krasila tisti kvadratni meter. Danes sem jo pojedla v juhi na dalmatinski način - čisto nič ji ni manjkalo!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Meni je pa to zimo voluhar požrl vse korenine. So bile zelo debele. Blitva se nekako še drži. Ne vem pa kaj bo, ko bo topleje. Sicer imam blitvo še v zamrzovalniku, ampak bi raje svežo._________________Naj raste
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Večino blitve pri meni odlično prezimi, pa naj bo pokrita s kopreno ali nepokrita. Trenutno ima kar konkretno velike nove list(k) in bo kmalu za v lonec. Če je ne bo dovolj, ji bom dodala še raštiko, ki je ravno tako izvrstna, pripravljenja na enak način kot blitva (s krompirjem), kot priloga k ribam, recimo._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

brbr, imaš še kaj semena raštike morda?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Metuljc, semena nimam. Lani sem dobila tri sadike "hercegovske raštike", ki jo nameravam letos semeniti. Všeč mi je, ker ne zraste tako visoko kot dalmatinska..._________________naredimo svet lepši
Odgovori