Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Helleborus - teloh

mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Kako čudoviti telohi... uuu, ti pa imaš užitke ob spremljanju teh krasnih cvetov, mi pa jih občudujemo po sliki...

Lepo bodimo, Mil
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala. Čakam, da zacvetita še dva. Zdaj so lepo vidni, čez poletje pa jih zakrije kaki, a jih to ne moti. Mogoče je še bolje, da so takrat v senci, da imajo več vlage.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Plamenka, vesela bi bila svetlo roza sejančkov. Takih ali podobnih, kar bo pač zraslo, še nimam.
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Plamenka, jaz bi bila tudi vesela kakšnega sejančka._________________Naj raste
Lado

Odgovor Napisal/-a Lado »

Uporabniški avatar
Plamenka

Ker belega še nimam. sem danes v Kaliji kupila Helleborus niger Christmas Carol po akcijski ceni 6 eur. Mislim, da jih trenutno prodajajo tudi v drugih trgovinah, a so dražji. Je že posajen.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Meni najljubši od vseh! Upam, da se ti bo dobro vrasel. Saj ta je že navajen na vrtne razmere, oni direktno iz hoste so bolj izbirčni.
Uporabniški avatar
Plamenka

Tudi jaz upam. Tega sem si že dolgo želela.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Jaz imam drugo varianto črnega teloha, pa ima probleme z navadno vrtno zemljo (podobno kot narcise Tete a tete).
Očitno je za bolj humozno zemljo oz. je bolj razvajen od ostalih. Morda se bo čez čas unesel, morda pa tudi ne.
Veliko cvetja!
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz sem prvega prinesla iz bližnjega gozda. Domnevno v sami zemlji tam in v mojem "divjem kotičku" ni kaj dosti razlike zato se je kar lepo ukoreninil in se počasi širi, nekaj mladičkov je najti na goli zemlji v bližnji okolici. Še širše bi se razsejal, če bi malo bolj pazili na sejančke. Večkrat sem jih že opazila, a jih je kasneje zamorila trava. Dva grmička uspešno rasteta na peščeni ilovici pod smrekami, 3 pa na močni ilovici med vinco minor. Te vsako leto temeljito "okoplje" krt in, če mu uspe, zasuje vse cvetne nastavke. Rolling Eyes
Odgovori