Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vinogradniška breskev

originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Zadnjič sem v Hoferju kupila ploščate breskve,razbila in posadila kosčice in se mi zdi da ..bo nekej Shocked
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

originalnilist je napisal/a:
In jaz tudi.Vinko boš mogo hitro jesti breskve da priskrbiš toliko koščic Laughing Laughing

Originalnilist.. Pri nas na Goriškem so tudi Vinogradniške z zelenim, belim in oranžnim mesom.Te na fot bolj spominjajo po zunanjosti na Vijola, kot pravijo tudi Brici. Pa to sploh ni važno, te so izrednega okusa, verjetno tudi za kakšno marmelado. Jedel pa bom ,kar mi bo prijalo, ali ne?- Dra----. Smile
Moto- Ne zavreči, če kdo kaj potrebuje. Jesensko srečanje je pred vrati.Obljubljeno zapisano, ostalo pa - A bi vzeli??? Odnesi. Laughing Laughing Laughing
Metuljc, ti (VAM) pripada koščica najdebelejše in najmanjše.
Laughing
lp. Vinkoz
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Vinko, tudi jaz se priporočam, če imaš mix, še toliko bolje.
če pa ima kdo že kakšno rastlino, pa še rajši Laughing
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Vinko vse bomo odnesli kar je dobrega. Pa tebe bojo še ženske raztrgale! Pazi se! Ha, ha.... lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Darso

Kakšna krasna barva. Ta je prava in tudi pri meni 5 kom. pravkar zori.

_________________Uživajmo v dobroti narave
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Moja, iz koščice vzgojena, je letos, v tretjem letu naredila 10 plodov.
vinkoz

Darso.
Imaš enak krožnik mojemu, vidim po FOt. Laughing Laughing Pa teh pet vinogradniških so slične mojim. Za razliko so moje koščice pod (R) , saj so plodovi v veličini dveh navadnih vinogradniških, toliko v informacijo.
lp. Vinkoz
Darso

Ja, tako je bila lepa slika, da sem jo morala še enkrat prilepit. Moje vijole breskvice še niso zrele. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
vinkoz

Pozdrav.
Če (?) ??? pridem na srečanje, bi raje prinesel koščice od Redhaven, pa Fayete, da se ne bi te "Vijola- rdeče preveč razpasle. Laughing Laughing Laughing
lp. Vinkoz.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz sem pa nad svojo vinogradniško kar malo razočarana Rolling Eyes. Dokler so plodovi še trdikasti, delujejo nezrelo, ko pridobijo mehkobo so pa suhi in kašnati Confused . Tako da gre to drevesce jeseni kar v večna rastišča. Imam še eno drevo, koščica iz drugega vira, na videz so plodovi enaki, le z zorenjem kasni. Čisto dovolj mi bo ena sama, ker bo pričela z zorenjem očitno potem, ko bo zmanjkalo češp.
Odgovori