Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Danes za vrtnice

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Warnerjeva iz skupne nabave od Petrovića 2016/17.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ali pa pogrobaš kako malo večjo vejo. Menda jo je za hitrejše ukoreninjenje na mestu, ki se dotika zemlje, dobro rahlo zarezati. Tako pravijo, svojih izkušenj nimam.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi odrezana veja, postavljena leže v vodo, hitro požene korenine, vsaj od ene starinske mnogocvetne mi je. Bom letos vajo ponovila.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Hoj!

Vem, da sem to že spraševala in tudi dobila odgovor, saj sem si knjigo tedaj sposodila v knjižnici. Sedaj je čas za ponovno branje, pa na forumu ne najdem, kje je ta odgovor bil.
Skratka, knjiga/ učbenik za obrezovanje vrtnic. Za osnovo in izhodišče. Vse ostalo, sem razumela, je potrebno sprobat in videt na konkretni vrtnici.
Hvala!!!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ne vem, kaj so ti takrat svetovali, a meni se zdi zelo uporabna knjiga D.G.Hessayon Vrtnice. Poleg obrezovanja so opisane tudi bolezni, sajenje, zasaditve,... in s slikami in opisom je predstavljenih zelo veliko vrtnic po skupinah.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Super!
Ja, nekaj takega je bilo. Vrtnice po skupinah & osnovne značilnosti, kako se obnašajo, rastejo in potem tudi logika obrezovanja za vsako skupino. Tako, da super.
Predvsem me zanima za staro sorto, ki lahko raste precej v višino. Ravno v zadnji oddaji Gardeners World jo je ena od gostij imela v svojem vrtu in jo je "napela" preko železne konstrukcije. Zanimivo. Pa ne vem, kako se ji reče po slovensko.
Tako, da grem v knjižnico!
Odgovori