Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Gypsophila - pajčolanka, šlajer
Jaz pa sem posejala seme, mislim da iz Estonije (vse sem mi je neki zamešalo in nisem več sigurna kaj sem sejala). In ko gledam tele fotke se mi močno dozdeva da imam ravno tegale. Samo moj je trenutno visok cca 15 cm, cvetki so pa isti. Bomo videli kaj bo jeseni. Če je pravi ti Bobolino z veseljem prinesem za podtaknit ali pa semena.
-
sadrenka (Gypsophila), rod iz družine klinčnic z ok. 130 v rstami, razširjenimi od Sredozemlja do sr. Azije; nižje zelnate rastline ali trajnice z majhnimi, belimi ali rožnatimi cvetovi v pakobulih ali latih; v sr. Evropi najpogostejša gosto rušnata plazeča s. ( Gypsophila repens) na suhih gorskih območjih. Priljubljena vrtna rastlina in za rezano cvetje je latnata s. (pajčolanka Gypsophila paniculata), do 1 m visok latast grmiček s številnimi majhnimi cvetovi. (DUDEN)_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
hojla, če se ne motim imam nekaj mladih, letošnjo leto posejanih sadrenk. natančno bom vedela ko pridem v I. nekaj jih prinesem na j. srečanje. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)