Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Navadni oreh - Juglans regia

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Andrej Banko je napisal/a:
Ja, ampak za tole dobro espresso kavo potrebuješ tudi dober kavni avtomat.

Kafetjera je čisto ok. Pri meni v uporabi vsak dan.
Jože

Odgovor Napisal/-a Jože »

Pozdravljeni. Kje bi lahko dobil cepiče od oreha Franquete ? Ali kdo ve za kakšen nasad orehov na Gorenjskem ? Hvala in lp.
Jože

Odgovor Napisal/-a Jože »

Pozdravljeni. Kje bi lahko dobil cepiče od oreha Franquete ? Ali kdo ve za kakšen nasad orehov na Gorenjskem ? Hvala in lp.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Jože, pri Škofji Loki je en nasad._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Pozdravljeni.
Ima kdo kaj izkušenj z čnim orehom? Kakšni so plodovi, so užitni?_________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
kloko

Odgovor Napisal/-a kloko »

Užitni so, samo luščenje je težavno. Če ti uspe dobiti kakšno sorto, ki je namenjena prav pridelavi plodov, bi bilo verjetno najbolje. Teli ki rastejo kot okrasna drevesa po parkih pri nas, imajo plodove z zelo debelo luščino in majhna močno vraščena jederca.

L.p., Kloko
turnogo

Hvala za odgovor.
Sem brskal po spletu za sorte Black walnut (Juglans nigra), a sem našel samo tega ponudnika https://www.sadikanadom.si/oreh-crni-juglans-nigra, kjer ni nič omenjeno, da gre za selekcijo._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
kloko

Odgovor Napisal/-a kloko »

Pokliči jih, pa naj povedo. Slika je precej "bogata", moji orehi so bolj skromni znotraj.

L.p., Kloko
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Kloko, ga ti ne bi več sadil?
turnogo

kloko je napisal/a:
Pokliči jih, pa naj povedo. Slika je precej "bogata", moji orehi so bolj skromni znotraj.

L.p., Kloko

Sem naročil dve sadiki, pa bom čez nekaj let videl kaj sem kupil. Wink_________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Odgovori