Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Substrati za vzgojo sadik

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

bodika me je opozorila na tole obvestilo Humka:

Konec leta 2021 pride na trg novi dizajn embalaže NEUHAUS N8

Takole izgleda. . Boste takoj lahko ugotovili, ali gre za staro ali novo zalogo. Wink
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

laksikon je napisal/a:
Se spomnim kot otrok, so moji stari starši šli v gozd in skopali okoli preperelih štorov zemljo in to uporabljali za flance. Kako so mešali naprej ne vem, ampak to se pa spomnim, ker sem pomagal zraven kot froc Smile

Tudi moj froc je pomagal.Vendar smo to porabili bolj za zunanja korita in visoke grede._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
notranjka

lpmami je napisal/a:
Z nekimi mušicami imam tudi jaz opravka, kadar uporabljam Biobrazdin vermikompost. Res nadležne, izlegajo se vedno nove in nove. Dokler imam lončke samo v stanovanju, je včasih kar za obupat.

Jaz sem vse lonce z rastlinami in zemljo potopila v vodo in čez pokrila z krpo.Tako sem imela kakšen dan.Vse tiste mušice so se ujele v krpo in vse ličinke so priplavale na površje.Potem sem temeljito odcedila in ovila z gospodinjsko folijo,tako da če se slučajno še kakšna pojavi ,izletat ven ne more.Po kakšnih 14 dneh sem postopek ponovila.Cca 3x z vsemi 20imi lončnicami .Kasneje sem vse še potresla z cimetom.
Lahko rečem da po 2 mesecih je mir.

Če bi se to zgodilo poleti,bi jih pač presadila in vse pustila zunaj na terasi.Pozimi to pač ne gre._________________~~~~****~~~~****~~~~
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tudi mi smo to delali, a smo tisto prhlino mešali z vrtno zemljo za lončnice. Sejali smo pa v "zeljnik", izbran najbolj osončen kotiček nekje ob robu travnika. Lahko, da je bila tudi tam vmešana gozdna prhlina, ker je bila zemlja v njem izrazito rahla, propustna in se je hitro ogrevala.
notranjka

Še en namig glede zemlje od Klasmanna .
Jaz sem kar celo balo 250l kupila v Logatcu v cvetličarni ob glavni cesti.
Žal nimajo točno določene bio,ampak predvidevam da bodo paradižniki tudi v tej rastli,Gospa je rekla,da jo oni uporabljajo v svoji vrtnariji.
Za balo sem dala 28€._________________~~~~****~~~~****~~~~
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Dosedaj sem za paradižnike, čilije in ostalo zelenjavo uporabljala Potgrond H, a so Cvetlice Dornig zdaj daleč. Ker imam zelo blizu do Vrtnega centra Gašperlin, sem mislila poskusiti s Klasmannom. Imajo N8, Tonsubstrat in N2. Prodajalka mi je za rastline priporočila druge substrate, rekla je, da je Klasmann bolj za rože. Zdaj vidim, da uporabljate N8, pa bom šla kupit nekaj vreč. N8 ima gnojilo, tako da nekaj časa najbrž ni treba gnojiti?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Vzemi raje N2. Ta je specialno za plodovke.
Pa še bolj fina struktura je kot N8.
Uporabniški avatar
Plamenka

A tako. Hvala za informacijo.
Uporabniški avatar
Plamenka

Muha, do Gašperlina v Ljubljani imam le nekaj korakov... Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Sem že vmes ugotovila, da se je dalo tako razumeti, zato sem svoje modrovanje pobrisala. Embarassed

Mi pa ni razumljivo tole okrog Klassmann in N8 ?

Od Klassmanna sta tako Potgrond H (za plodovke) kot Tonsubstrat (za rože). N8 (in tudi N2)je pa od Neuhausa. Po mojih primerjavah je N8 zelo podoben Tonsubstratu, zato ja, poslušaj AB in kupi N2.
Odgovori