Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2022
Hvala, Brbr!
Pri zajtrku smo degustirali vse tri sorte. Najprej sem jih razporedila po krožničkih z imenom, potem sem, ker so bili prvi plodovi, iz vsakega pobrala semena. Bili so okusni, a letos se jim je poznalo, da so bili samo nekajkrat zunaj in niso bili tako sladki, kot druga leta. 42 days je imel najbolj nevtralen okus, Kimberly je bil sočen, ravno prav kiselkast, Stupice pa bi najbrž moral še kak dan zoreti, ker je bil večji plod, a je bil tudi okusen.
Ko se bo otoplilo in bodo zunaj podnevi in ponoči ob SZ steni, bodo še boljši.
Pri zajtrku smo degustirali vse tri sorte. Najprej sem jih razporedila po krožničkih z imenom, potem sem, ker so bili prvi plodovi, iz vsakega pobrala semena. Bili so okusni, a letos se jim je poznalo, da so bili samo nekajkrat zunaj in niso bili tako sladki, kot druga leta. 42 days je imel najbolj nevtralen okus, Kimberly je bil sočen, ravno prav kiselkast, Stupice pa bi najbrž moral še kak dan zoreti, ker je bil večji plod, a je bil tudi okusen.
Ko se bo otoplilo in bodo zunaj podnevi in ponoči ob SZ steni, bodo še boljši.
-
- Prispevkov: 5228
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Moji so te dni kar lepo v plastenjaku. Pazim, da jih zvečer ne zalivam, da čez noč, ko se ohladi, nimajo mokrih nog. Ne mislim jih več nositi noter. Ko bo izpod 5 °C, bom gajbice čez noč pokrila z vrečkami za gajbice, čez pa razprostrla še kopreno. Računam, da jih bodo ogreta tla dovolj grela tudi čez noč. Čez dan je pa običajno kakih 5 °C več, kot zunj, sploh, kadar je vetrovno.
Prejšnja leta sem balkončkarje dala na police že sredi aprila, letos bodo še počakali v plastenjaku. Saj preživeli bi tudi na okenskih policah, le cvetenje bi se ustavilo in stem zgodnejši pridelek.
Prejšnja leta sem balkončkarje dala na police že sredi aprila, letos bodo še počakali v plastenjaku. Saj preživeli bi tudi na okenskih policah, le cvetenje bi se ustavilo in stem zgodnejši pridelek.
-
- Prispevkov: 5228
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale