Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čebula - Allium cepa L.
Vodenka, sicer pravijo, da sta dobra soseda. Jaz pa vidim problem v njunih različnih potrebah. Ko julija, avgusta čebula zori, naj bi bila na suhem, ker za skladiščenje ni dobro, če vsebuje preveč vode. Ravno v tem času pa (ponavadi) zalivamo paradižnike zaradi pomanjkanja naravnih padavin.
Zato se jaz za tako zasaditev ne bi odločila._________________naredimo svet lepši
Zato se jaz za tako zasaditev ne bi odločila._________________naredimo svet lepši
Vodenka in Brbr, na ravno to nasprotnost pri poletnih potrebah po vodi sem trčila, ko sem čebulo sadila med paradižnike.
Potem sem med paradižnikom imela samo še posamezne čebule, ki sem jih porabila še mlade, torej niso rabile poletne bolj suhe vročine za zorenje. Med paradižnik sem pa sadila solato, kakšne nizke tagete in začimbnice._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Potem sem med paradižnikom imela samo še posamezne čebule, ki sem jih porabila še mlade, torej niso rabile poletne bolj suhe vročine za zorenje. Med paradižnik sem pa sadila solato, kakšne nizke tagete in začimbnice._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Vodenka jaz sem prakticirala, ko sem še imela njivco, saditi vrsto gomoljne zelene, vrsto paradižnika, med paradižniki cvetačo, nato pa še vrssto nizkega fižola.
Paradižniku je dober sosed tako cvetača kot zelena in fižol.
Cvetači pa je prav tako dober sosed tako zelena kot fižol.
Ko je bilo vse posajeno sem po obilnem dežju zastrla in nisem zalivala. Ko pa še nisem zastirala, sem imela plastenke ob paradižnikih. Ostalo sem pa zalivala, ko je bilo res potrebno.
Vodenka lepo bodi
in lep pozdrav cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Paradižniku je dober sosed tako cvetača kot zelena in fižol.
Cvetači pa je prav tako dober sosed tako zelena kot fižol.
Ko je bilo vse posajeno sem po obilnem dežju zastrla in nisem zalivala. Ko pa še nisem zastirala, sem imela plastenke ob paradižnikih. Ostalo sem pa zalivala, ko je bilo res potrebno.
Vodenka lepo bodi
in lep pozdrav cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...