Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Regratov sirup

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Par let sem izpustil in že malo pozabil, koliko je dela pri čiščenju glavic. Vendar je žena bolna (zelo počasi okreva po zelo dolgi čudni gripi) in si je zaželela.

V 2,5 L je samo 0,5 kg sladkorja, ker po okusu več ne paše in ker bo shranjeno zamrznjeno.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Uh, jaz pa glavic nič ne dajem narazen. Samo toliko jih otresem, da se znebim morebitnega življa, potem pa kar kuham kar cele. Saj je zdravilna cela rastlina.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Veš kako, moje punce so iz kulta "hrana je dunajc pa krompir" in vsake zadeve z izrazito svojim okusom ne grejo najbolj.

Pri regratu je tako, da že temeljito očiščeni cvetovi (kot vidiš zgoraj) vsekakor imajo neko očitno, četudi blago grenčino. Če samo odrežem dno čašic in od tu dalje ne pobiram stran zelenila, se bojim, da bo to že ranga pivo.

Je pa za poskusiti, če ne drugače, bom pač sam popil.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Še je čas za nabiranje regratovih cvetov. "Sklepi vam bodo hvaležni" bi rekli v kakšni reklami. No, hrbet ob nabiranju cvetov malo manj, za sklepe imam pa občutek, da res deluje. In ker zgledi vlečejo, ga od nedavna jemljemo kar vsi člani družine.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Pogovore o čebeljem regratovem medu sem osamosvojila. Našli jih boste tule.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Prihaja čas kuhanja medu._________________Lp, Živa
Odgovori