Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vinogradniška breskev

htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Meni so te rdečemesnate breskve odlične. Edina pomanjkljivost je, da nekaterim plodovom nekoliko kožica greni...
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

karekteristika vinogradniških breskev pri okusu je tudi prisotnost te grenkobnosti. če se mene vpraša bi po okusnosti pred rdečo dala zeleno. bolj poln okus ima. seveda to leto ni pravšnjo za okuse a vseeno. če si nekoč zaužil ta pravo imaš okus v spominu in ta je zakon za vsakega posebej. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Zdravo! Moja in belo meso, pri koščici je pa rdeča. Je zelo dobrega okusa, Ni preveč grenka. Če kdo želi mu koščice prinesem na srečanje. Samo povejte mi kako naj jih shranim do takrat, da se ne bojo posušile.
Lep pozdrav!
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

venus to so ta prave in so tudi imenitnega okusa. o teh sem govorila.

spraviš jih tako, da jih daš v posodo z zemljo, prekrito samo z enim prstom zemlje. pustš od zunaj pod kakšno grmovje in te na pomlad presenetijo rastlinice. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
venus

Zdravo voda! Me veseli tvoj odgovor. Ampak to vem. Mi jih je tako že nekaj zrastlo. Jaz sem mislila koščice prinesti na srečanje. Ker jih bom jutro pobrala in naredila kompot, ne vem kako naj shranim koščice, da se do srečanja ne posušijo. Mislim, da posušene ne vzkljijejo. Danes sem jih dala v vrečko in na hladno.
Moram ti povedati, da žal tvoje hortenzije in vrtnice niso prijele. Sem dobila druge potaknjence kmečke hortenzije in so vse prijele. Takrat ni bil pravi čas. Bilo je še premrzlo. Prenešala sem jih, ko mačka mlade. Malo vem, malo noter. Še sneg je padel vmes. Vseeno hvala, namen je bil dober.Lep pozdrav! Darja
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

venus, kaj pa če bi jih zmetala v primerno velik lonček, vmes natresla zemljo in rahlo zalila? Ali pa med vlažno listje in vse skupaj v rahlo naluknjano PE vrečko, da bo podobno, kot v naravi, ko padejo na tla in jih prekrije listje?
venus

Muha, hvala. Bom probala. Saj teh nekaj dni bodo že vzdržale. Saj koščice ne začnejo tako hitro kliti.
Ne vem, če jih spploh kdo rabi, da jih ne bom zastonj nosila.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Venus jaz takih še nimam, tako da bi jih bil zelo vesel._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Alora, tud zame 2 Rolling Eyes_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Optimist je napisal/a:
Alora, tud zame 2 Rolling Eyes

Če je bil ata drug, potem vam peške ne bodo dosti pomagale Confused

No, saj precepite še vedno lahko.

Nekaj me zanima.
Ali po kuhanju teh vaših breskev (kompot, marmelada,..) grenkoba izgine. Jaz imam namreč Cresthaven, pri kateri včasih kakšna manjša breskev malce pogreni, vedar grenkoba po kuhanju izgine._________________lp
Odgovori