Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Korenje - Daucus carota L.
Včeraj sem poskusno položila en korenček, zaprt v kozarec, v zemljo na vrtu. Izkopala sem za lopato, ali malo več, globoko luknjo, vanjo nasula listje, med listje položila kozarec, vse pokrila z listjem, na vrh poveznila vrečo z ovčjo volno in vse skupaj prekrila z leseno gajbico. Vsake toliko bom pogledala, kako se drži...
Poskusni korenček je bil zaprt v kozarcu že dober mesec. Hranila sem ga v predprostoru, kjer je relativno hladno. Hranila sem jih ene 5, a so eni začeli gniti. Tale pa je začel odganjati.
_________________naredimo svet lepši
Poskusni korenček je bil zaprt v kozarcu že dober mesec. Hranila sem ga v predprostoru, kjer je relativno hladno. Hranila sem jih ene 5, a so eni začeli gniti. Tale pa je začel odganjati.
_________________naredimo svet lepši
muha je napisal/a: |
Izgleda, da sem le našla recept, kako na moji ilovici vzgojiti spodobno zgodnje korenje. Humusna gredica je bila zasedena, na voljo sem imela le preostanek s težko ilovnato zemljo. Pred setvijo sem vanjo naredila jarek širine in globine ca 20 cm, vanj nasula kompost, malo pomešala z ilovico, pošteno zalila in posejala. Lepo je vzklilo, lepo napredovalo, niti ni rabilo preveč zalivanje, ker je domnevno precej vode zadrževala okoliška ilovica. . |
Letos ponavljam vajo, ker se je lani izjemno obnesla. Tudi glede zalivanja.
Dve gredici korenja, na vmesni je posejana solata. Nekaj solate sem vrgla tudi na gredici s korenjem. Ko bo potrebno, jo bom populila. Za zastirko je za začetek palmina zemlja, kasneje pride trajnejša.
-
- Kraj: Domžale