Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2022

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Par dni nazaj so šli v rastlinjak.

Kmalu bodo pa tudi na prosto, ker je napoved OK in se mi ne da več premikati platojev.

Verjetno tako, da dam okoli 4 palice in naredim ovoj iz vrteksa ali česa podobnega, da malo ven drži veter.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

18 sadik sem presadila v rastlinjak v ponedeljek, 25.4.2022. nič ne kažejo, da bi kaj naredila narobe._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

No, tudi jaz jih bom kmalu posadila v oba rastlinjaka, samo pripraviti ju je še treba. Sadike paradižnikov so močne, kompaktne. Že nekaj časa so tudi čez noč zunaj na pokriti terasi.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Jaz sem vse preselila v rastlinjak,ker se ob gajbicah in zabojčkih dobesedno spotikamo po hiši in mož dela takole puli lase puli lase .
Sem pa nabavila termometer z alarmom in zaenkrat še ni bilo kakšnih urgentnih selitev nazaj v hišo prvo mesto .

Letos mi vsaj 10 sort ni kalilo.Veliko je najbrž kriva letnica semen,nekaj sem pa jih dobila "svežih" vendar predvidevam da niso bila prav al pobrana ali pa fermentirana,ker ni kalilo niti eno seme lažnjivec :-) kljub temu da je bilo veliko blabla , me je pa kar izginil bi saj sem pripravila označbe in se zanesla na bla bla bla.Pač izkušnja za v prihodnje. tup tup

Včeraj sem tudi prvih 9 posadila v rastlinjak,po dežju in ko poberemo vso solato in korenje pa presajam dalje.
Glede na to kako pozno sem vse sejala bodo bolj za ozimnico juhej kot za junijsko solato Embarassed_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
notranjka

sumo1 je napisal/a:
Živjo, ali ima kdo kakšno flanco GoldNuggets ali SunSugar, SunGold, ChampagneBubles, ali pa Blondkopchen. Lahko zamenjava ali placilo(osrednja Slo.).
Je mogoče to dobiti pri nas ?

Hvala Lp.

Poglej v Botanični vrt v Lj._________________~~~~****~~~~****~~~~
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

notranjka: sumo1 se malo heca. Še isti dan sem mu poslala ZS, a od dneva, ko je postavil vprašanje, na forum niti pogledal ni. Rolling Eyes
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Takšne, ki imajo prvo objavo na forumu "fehtarsko", bi jaz kar dol vrgel in blokiral.
notranjka

muha je napisal/a:
notranjka: sumo1 se malo heca. Še isti dan sem mu poslala ZS, a od dneva, ko je postavil vprašanje, na forum niti pogledal ni. Rolling Eyes

Rolling Eyes_________________~~~~****~~~~****~~~~
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Andrej Banko je napisal/a:
Takšne, ki imajo prvo objavo na forumu "fehtarsko", bi jaz kar dol vrgel in blokiral.

Ni bilo ravno fehtarsko, saj je ponujal plačilo ali pa kaj za menjavo, kar se mi zdi čisto v redu - za razliko od takih, ki bi vedno radi samo nekaj dobivali.
Je pa seveda neresen, če potem sploh ni več pogledal sem gor.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

A, pa res ... se opravičujem. So pa žal tudi taki, ki sem jih omenil.
Enkrat sem se kar zelo potrudil za nekega takega patrona, pa tudi hvala ni rekel. Zdaj samo ignoriram.
Odgovori