Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

42 days

copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Moje tri rastline so noro rodile Very Happy . Čisto sem navdušena nad to sorto. Pobrala sem semena, jih fermentirala, posušila, spravila v vrečke, opremila z nalepkami - in vse letošnje vrečke (kakih 20 različnih sort) založila tako dobro, da jih nikjer ne najdem Crying or Very sad . Sploh ne morem verjeti, da se mi je to zgodilo Rolling Eyes .

Za vse druge sorte imam semena od prejšnjih let, le za 42 days ne, ker sem ga imela prvič.

Če ima kdo enih par semen, bom res zeloooo vesela._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Copatka, seveda dobiš seme. Zima je pa še dolga in mogoče se bodo tudi domača še pravi čas pojavila..._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Eh, Brbr, se bojim, da se ne bodo pojavila - sem že ene trikrat vso hišo obrnila na glavo Crying or Very sad .
Saj rabim samo ene 3 - kot lani. Za več kot enega itak nimam prostora na oknu, dva pa za zimsko setev Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Danes gredo prva semenčka v zemljo..._________________naredimo svet lepši
brbr

Včeraj, 12.3., se je odprl prvi cvet na eni rastlini posejani 12.1.

Torej je potreboval 59dni, kar je nabolj zgodaj odkar gojim to sorto. Predlani je od sejanja do odprtja cveta potreboval 61dni, lani pa kar 70dni.

Verjetno je za letošnje zgodnje cvetenje zaslužno dolgo sončno obdobje, ki smo ga deležni...

Če bo čas dozorevanja znašal predvidenih 42dni, bomo prvega zrelega "povili" 23/24.aprila..._________________naredimo svet lepši
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

O, brbr, čudovito. Moji predsezonski so visoki 15 cm... bodo cveteli okoli 15 aprila, če se bo tako nadaljevalo.

lepo bodimo, Mil
brbr

Včeraj so šli paradižniki v večje "lonce". Tako bodo počakali na zadnje presajanje in selitev na prosto.

Zanimivo pa je, da so vsi sejanci iz druge setve dosti bolj pretegnjeni kot dva iz prve setve...

IMG-20220315-100521 IMG-20220315-122747_________________naredimo svet lepši
brbr

Danes smo slavnostno pojedli prva dozorela plodka. Dozorevanje je šlo počasneje, ker so vse rastline od 25.aprila, ko sem jih presadila v končne lonce, zunaj, ob hiši. Sicer so zaščitene s PVC vrečami, a vseeno jim je malo hladno.

IMG-20220507-080138_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Dober tek, brbr! Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ob takihle zgodnjih berah bi morali pred hišo postaviti mlaj, tako, kot ob praznovanjih obletnice. Wink Laughing Naj jim hitro sledijo dodatni!
Odgovori