Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Iris - perunika

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

V polnem razcvetu sta najmanjši dve, sledijo tudi večje, zaenkrat tiste z enostavnimi cvetovi.

Black knight, kupljena lani v Trajnicah Carniola je cvetela že lansko pomlad, pa ponovno novembra, pa je kljub temu zacvetela ponovno. Ima kar pet cvetnih poganjkov, čeprav še ni zelo razraščena. Ne vem sicer ali je res Black knight, ker v opisu v Plant database ne piše, da je rebloomer.

Ta, mislim, da je od Orhy.

Zelo stara sorta, predhodnica modernih.

Tudi popki so lepi in raznoliki. Pričakovanje, kakšen bo cvet, je še posebej veliko pri tistih, ki bodo zacvetele prvič.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vse so lepe, ampak tiste iz prve slike, temnovijolične, pri meni zmagajo. Še sploh zato, ker so nizke in ni nevarnosti, da bi polegle
Uporabniški avatar
Plamenka

Tudi občutljive so manj, kot visoke, se mi zdi. Predlani so ponovno zacvetele avgusta.
Uporabniški avatar
Plamenka

Zacvetela je Nevicata italijanskega žlahtnitelja Augusta Bianca. Je bela, z rahlo vijolično obrobljenimi robovi, pod kupolo pa je močno vijolične barve.

BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Nekaj posebnega.
Very Happy
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
Plamenka

Danes so zacvetele tri nove, tisto na zadnji sliki pa imam že nekaj let.

Spirit world

Koi -to sem ob naročilu dobila gratis.

Mara 4x4 - tako jo imenujejo menda zato, ker ima veliko cvetov.

Mejakova
Uporabniški avatar
Plamenka

Temporal anomaly

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Hojla!

Eno vprašanje. Meni se perunike polegajo, zakaj? Najprej se je samo rno steblo, "ta velkke" roznate, pa sem mislila da je pretezka (imajo polno cvetov), sedaj se je pa tudi bolj drobna, nezno rumena.
Samo steblo ni polomljeno, samo kot bi rabilo oporo. Ali irisi rabijo oporo?!
Uporabniški avatar
Plamenka

Velike nekatere rabijo oporo, manjše običajno ne. Pri dveh mojih je bil lani vzrok gnilo steblo. Lahko pa, da je vse v redu in pač privežeš k manjši palčki.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Ok, bom. Sem odrezala ta veliko, pa je bilo steblo lepo, hrustljavo in zdravo.
Odgovori