Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Iris - perunika
Od rebloomerjev ni veliko za pričakovati, niti ne zacvetijo ponovno vsako leto. Sama pričakujem, da če bom imela več rebloomerjev, bom imela vsako leto v jeseni kak cvet. Zacvetijo pa različno. Nizka vijolična je predlani zacvetela avgusta, lani ni, sem pa zato imela novembra te tri cvetoče. Cvetna stebla sem odrezala, ko se je na popku malce prikazala barva cveta, ker se na mrazu cvetovi ne bi razvili. Ti cvetovi so bili notri prava poživitev, saj drugih rož ni bilo, pa kar dolgo so se obdržali. Od teh treh je letos zacvetela samo vijolična Eleanor Roosevelt. Njeni spomladanski cvetovi so bili veliko lepši, a novembra je človek vesel vsakega cveta.
Sem pogledala svoje ne tako suličaste liste temnikastih irisov in ugotovila, da so vendarle suličasti (sploh v primerjavi z maslenicami). Po ogledu slik na internetu bi rekla, da so blizu tistim, ki so predstavljeni kot sibirski. Taksonimije irisov ne poznam, bom pa zagotovo od sedaj naprejmalo bolj preučila to temo.
Za slike se moram še opogumit za nov oblak.
Za slike se moram še opogumit za nov oblak.