Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Iris - perunika

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Kako je s tistimi, ki naj bi znova cvetele septembra - je kaj videti ali je bolj tako, da ni povsem nič?
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Od rebloomerjev ni veliko za pričakovati, niti ne zacvetijo ponovno vsako leto. Sama pričakujem, da če bom imela več rebloomerjev, bom imela vsako leto v jeseni kak cvet. Zacvetijo pa različno. Nizka vijolična je predlani zacvetela avgusta, lani ni, sem pa zato imela novembra te tri cvetoče. Cvetna stebla sem odrezala, ko se je na popku malce prikazala barva cveta, ker se na mrazu cvetovi ne bi razvili. Ti cvetovi so bili notri prava poživitev, saj drugih rož ni bilo, pa kar dolgo so se obdržali. Od teh treh je letos zacvetela samo vijolična Eleanor Roosevelt. Njeni spomladanski cvetovi so bili veliko lepši, a novembra je človek vesel vsakega cveta.

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Moje tudi počasi zaključujejo. Še posebno sem vesela, ker so letos prvič zacveteli sejančki.
Imam pa še ene, ki sem jih kupila v Hoferji in so invazivni. V bistvu ne vem, če so irisi, ker imajo "mehke" liste, tj. Nimajo tipičnih suličastih.
Uporabniški avatar
Plamenka

Kate, imaš slike sejančkov?
Če imajo 'mehke' liste, so mogoče maslenice.
Uporabniški avatar
Plamenka

Ta čipkasta lepotica je zacvetela danes. Wink

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pravo ime ima, lepotica!
Uporabniški avatar
Plamenka

Zadnja zacvetela to sezono.

kate

Uau, mi je vsec tale oranzna!!!
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Very Happy
Oranžne (in rumene) barve na vrtu nikoli preveč!
Jupi
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
kate

Sem pogledala svoje ne tako suličaste liste temnikastih irisov in ugotovila, da so vendarle suličasti (sploh v primerjavi z maslenicami). Po ogledu slik na internetu bi rekla, da so blizu tistim, ki so predstavljeni kot sibirski. Taksonimije irisov ne poznam, bom pa zagotovo od sedaj naprejmalo bolj preučila to temo.
Za slike se moram še opogumit za nov oblak.
Odgovori