Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,
robi14 je napisal/a: |
@Ferdo36, tudi moje borovnice se zadnje dni malo "čudno" obnašajo. Mladih vej in listja kar veliko po treh obrokih AS, pa vendar so se listi začeli sušiti in odpadati. odpadajo celi in na videz ne prizadeti čisto zeleni listi... Bi lahko to bila prevelika vlaga oz. preveč vode? Zadnjič sem jih foliarno gnojil z algami, železom in kalcijem. Upam, da ni to vzrok... |
Meni je borovnica najbolj zrasla ravno v letu z veliko vode. ostala poletja so bila sušna, kar borovnici nikakor ne paše, zato jih je potrebno namakati. tudi toča v fazi cvetenja ne naredi škode, saj jih zredči. Najbolj pa jim po mojem opažanju škodi senca, sploh zelena senca dreves. Nisem pa na tem forumu in na youtube kanalih profi pridelovalcev borovnic zasledil nasvetov, da bi borovnice foliarno gnojil. Zakaj eksperimentirati, če je že tako vsako leto več dejavnikov, ki jih ogrožajo? _________________NM
Foliarno gnojenje ni nujno, je pa koristno posebno, če rastline ne rastejo
optimalno. Pri nas pogosto uporabimo Protifert LMW ali Protifert kalcij in tudi
Foliar cvetal ali kaj podobnega z mikroelementi. Malo kalcija AB potrebuje
čeprav je kalcijfobna rastlina. Seveda vse to z občutkom, brez pretiravanja._________________Narava vse povrne!
optimalno. Pri nas pogosto uporabimo Protifert LMW ali Protifert kalcij in tudi
Foliar cvetal ali kaj podobnega z mikroelementi. Malo kalcija AB potrebuje
čeprav je kalcijfobna rastlina. Seveda vse to z občutkom, brez pretiravanja._________________Narava vse povrne!
enapi je napisal/a: |
Meni se je lani tudi en grm slabo olistal. Bil je poln cvetov, listov pa relativno malo. Plodovi so bili majhni in so odpadali. Letos sem večino vej porezal in pustil samo mlajše - stare max. 3 leta. Ko boš čas, bom pognojil z AS. Poročam rezultat. |
Grm si je opomogel. Dobro se je olistal in ima nove mlade poganjke. Tudi pridelka bo nekaj.