Grah - Pisum sativum
-
- Prispevkov: 5351
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
- crtj
- Site Admin
- Prispevkov: 5480
- Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
- Kraj: Prekmurje
https://sl.si.voltz-maraichage.com/search?search=grah&type%5B0%5D=variety&page=1
splača se obiskati že samo zaradi prevodov
splača se obiskati že samo zaradi prevodov

-
- Prispevkov: 8224
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Tudi jaz sem letos sejala provansalca (prejšnja leta kelvedon). Za na vrt sem ga predvzgojila in posadila sadike. Vseeno ni dobro naredil - stroki so bili majhni in bilo jih je relativno malo.
Posejan na njivi (kasneje) sicer izgleda bolje (več večjih strokov) a si ne obetam kakšnega pridelka, ker ga že nekaj časa zdeluje suša.
Pri meni se bolje obnese kelvedon. Najbolj od vseh pa se je obnesel grah telefon (gojila sem ga pred leti), ki ima tudi večja zrna. Sicer je visok in rabi kar pošteno oporo, a sem se odločila, da bo to moja izbira za vrt naslednje leto._________________naredimo svet lepši
Posejan na njivi (kasneje) sicer izgleda bolje (več večjih strokov) a si ne obetam kakšnega pridelka, ker ga že nekaj časa zdeluje suša.
Pri meni se bolje obnese kelvedon. Najbolj od vseh pa se je obnesel grah telefon (gojila sem ga pred leti), ki ima tudi večja zrna. Sicer je visok in rabi kar pošteno oporo, a sem se odločila, da bo to moja izbira za vrt naslednje leto._________________naredimo svet lepši
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17799
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
Tudi meni je bil, kar se pridelka tiče, najljubši Telefon. A sem ga izločila iz izbora:
- ker je visok in težko naredim dovolj visoko in čvrsto oporo, da se ne bi posedal in polegal;
- ker zori kasneje od Provansalca in je bila ob zadnji beri vedno četrtina, če ne polovica zrn črvivih.
- proti koncu zorenja rada že nastopi vročina in ga zdela plesen.
S preusmeritvijo na Provansalca sem se opisanim težavam izognila.
- ker je visok in težko naredim dovolj visoko in čvrsto oporo, da se ne bi posedal in polegal;
- ker zori kasneje od Provansalca in je bila ob zadnji beri vedno četrtina, če ne polovica zrn črvivih.
- proti koncu zorenja rada že nastopi vročina in ga zdela plesen.
S preusmeritvijo na Provansalca sem se opisanim težavam izognila.
-
- Prispevkov: 5351
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale