Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tkanina proti insektom

živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

imela sem vsako leto 40 t metrov pokritega jagodičevja s senčilno mrežo. letos ne, ker ni potrebe. ose, čebele in smrdljivci priletijo skozi.
mreža za sadno drevje proti ptičem pa je učinkovita zoper ose in sršene. kupiti moraš gosto tkano.

sama sem s protiinsektno mrežo zelo zadovoljna, saj muhe in porove zavrtalke nimam. letos še nimam težav s suho zemljo._________________Lp, Živa
JernejZ

Odgovor Napisal/-a JernejZ »

Jaz vsako leto pokrijem ameriške borovnice s protitočno mrežo, dvakrat tkano, pa ne toliko proti toči sami, kot proti osam, ki navalijo na borovnice od sredine sezone naprej, ko prešaltajo na sladko. Dam jo pa že sedaj, ker ko enkrat vejo kje so dobrote, bi hodile tudi skozi protitočno mrežo, če pa jo dam prej, pa ne lezejo skoznjo in imam mir pred njimi. Pa seveda tudi pred ptiči varuje, pa manj se zatika po vejicah kot tista proti ptičem.

Za senčilno pa ne vem, ker je nimam.
Odgovori