Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Echinacea - ameriški slamnik

tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Čudoviti, mojega moža zanima, če so tej tvoji slamniki tudi zdravilni._________________Naj raste
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Načeloma se v zdravilske namene uporablja le običajen, vijolični, kolikor vem.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tajci, tile na slikah naj ne bi bili zdravilni. Zdravilni so: Echinacea purpurea - tisti običajni, Echinacea Pallida -ima ozke cvetne lističe - tega imam ter Echinacea augustifolia.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

imam klasični, navadni ameriški slamnik. Letos sem ga prvič sejala, lastno seme. Eden drugega rinejo ven, tako je gosto vzklil. če kdo hoče rastlinice, lahko dobi._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tam, kjer rastejo ameriški slamniki, se sliši glasno brenčanje. Imajo veliko obiskovalcev.

Uspelo mi je slikati tudi metulja.

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Živa, jaz sem zainteresirana za ameriški slamnik, samo, kako to izpeljati v tej vročini, mi pa ni jasno._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

lpmami je napisal/a:
Živa, jaz sem zainteresirana za ameriški slamnik, samo, kako to izpeljati v tej vročini, mi pa ni jasno.

Tako, da počakate na ohladitev. Saj bo prišla.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

seveda, lp mami, dobiš, kolikor hoče.

če bi komplicirali, lahko presadiš sedaj, ampak bi morala senčiti rastline._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Prav neverjetno, kako mi je letos uspel ameriški slamnik. Pa, saj ne morem verjeti. Že 2x sem ga sejala in čist vsakič so mi mravlje odnesle semena. Letos mi je pa končno uspel, pa čeprav je suho kot sahara.

Life is like a game ... play it ...

Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Čudovit! palec gor
Odgovori