Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nizke sorte fižola

Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, sem gledal tega "Ribnčana". Edini iz Semenarninega asortimana, ki se mi je zdel zanimiv.
Enkat se sejal Etno ( seveda bolj zgodaj ), pa ni bilo skoraj nič pridelka.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Mogoče je za probat tale: TAYLORS-HORTICULTURAL-NIZEK-FIZOL

Piše, da je malo bolj zgoden. Imamo ga letos prvič, a ga zadnjih 10 dni nisem videl in ne vem kako uspeva.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

AB, a ni Etna za stročje?

Bicikel, a si šel "po svoje", da ne veš, kaj se dogaja na vrtu?_________________naredimo svet lepši
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ja do včeraj (Premantura in Kamenjak, v senci na obali nobene vročine).

Kolikor vem je Etna za zrnje. Tale TAYLORS HORTICULTURAL pa obetavno kaže. Trenutno je v polnem cvetenju, podobno kot nizek stročji. Upam, da ga ne zdela suša. Prejšnji teden je, sodeč po podatkih ARSO, dobil konkretno porcijo z neba. Pred odhodom sem ga polovico ogrnil, drugo polovico na drugi lokaciji pustil pri miru. Ni videti večje razlike. Sejan sredi maja.

Ali ostali fižol kaj zalivate in kako, da ne poleže?
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Annelino di Trento je nizek in mi ena vrsta nastavlja fižoleke.
Ena vrsta istega je velika 15 cm.
Čudo Piemonta mi je začel obilno cvetet in ga čez opoldne in popoldne zasenčim, da ne bodo cvetki popadali.

Top Crop pa komaj bode iz zemlje. Ta ima malo naravne sence od visokega fižola in kumar z ene strani. Z ene strani semenim 4 solate, tako da tega pa že ne bo zažgalo.

Visoki fižol pa še kar lepo dela, ampak se bojim za njegove cvetove.

Želim nam vsaj dva dni rahlega dežja.

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

sadim nizki fižol za zrnje in stroke v tem času. zrnje imam za sveže, vložim v solato. stročji tudi naredi lepe stroke
ravno tako v tem času sejem še zgodnje korenje in rdečo peso._________________Lp, Živa
Andrej Banko

Eh, očitno bom tega Ribnčana sejal šele naslednje leto, če ga bom kje lahko kupil... Evil or Very Mad
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

AB, ali ga v Kaliji nimajo?

Če bo moj na njivi uspel kaj obroditi, boš drugo leto lahko dobil kakšno pest. Zdaj ga imam nekaj malega shranjenega za primer, če ostanem povsem brez pridelka..._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko

Ne, tudi v Kalii ga nisem dobil. Ne bom preklical ali prevozil cele Slovenije, če kje morda še imajo to seme.
Včeraj zvečer sem potem posejal Tigrovo oko. Morda pa kaj uspe, čeprav me do sedaj ni prepričal z rodnostjo in zdravjem.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Kako pa se vam nizki fižoli "boksajo" s to vročino?

Moji bolj slabo, celo kak ožig je dobilo listje ..... Rolling Eyes_________________mfranc
Odgovori