Jajčevci 2022
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Jajčevci 2022
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 4662
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
Jajčevci 2022
Kar verjeti ne morem da do 21.7. še ni teme .....![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Jaz letos gojim samo tri sorte, po eno sadiko. Tako mala družinica smo, jih je hitro preveč. Pa tudi pri jajčevcih sem ugotovil,
da pri sortah ni veliko zanimivih novosti. Bom pa probal z F1 sortami, da vidim, ali so bolj odporni na bolezni, bolj rodijo ...
Jih je pa veliko sort; dolgi, okrogli, jajčasti, hruškasti, itd.
Če upoštevam še barvne različice, je izbor "pravi ognjemet" - za vsakogar nekaj![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
![006-2a](https://i.ibb.co/4PT9yzb/006-2a.jpg)
sami kapitalci :-)
Levo in desno je klasika pri nas, Black Beauty.
Drugi z leve je jajčevec Giralda F1
Tretji z leve je jajčevec Rania F1_________________mfranc
Kar verjeti ne morem da do 21.7. še ni teme .....
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Jaz letos gojim samo tri sorte, po eno sadiko. Tako mala družinica smo, jih je hitro preveč. Pa tudi pri jajčevcih sem ugotovil,
da pri sortah ni veliko zanimivih novosti. Bom pa probal z F1 sortami, da vidim, ali so bolj odporni na bolezni, bolj rodijo ...
Jih je pa veliko sort; dolgi, okrogli, jajčasti, hruškasti, itd.
Če upoštevam še barvne različice, je izbor "pravi ognjemet" - za vsakogar nekaj
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
![006-2a](https://i.ibb.co/4PT9yzb/006-2a.jpg)
sami kapitalci :-)
Levo in desno je klasika pri nas, Black Beauty.
Drugi z leve je jajčevec Giralda F1
Tretji z leve je jajčevec Rania F1_________________mfranc
-
- Prispevkov: 633
- Pridružen: To Maj 18, 2021 2:00 am
- Kraj: Občina D.Toplice
-
- Prispevkov: 570
- Pridružen: Pe Maj 05, 2017 2:00 am
A obstaja v naravi lepša bela barva od te?
![](https://i.ibb.co/zZgGfmK/20220813-194854.jpg)
Pri nas doma kuharijo ne zaupamo slovenskim receptom, ki so večinoma slabi in destruktivni do sestavin, ampak se še največ držimo tistih, ki znajo kuhati, tj Italijanov in Azijcev. Jajčevce, paprike, bučke v precej velikih kosih popražimo na hitro v woku. Proti koncu par daterinov/češnjevcev različnih barv. Maksimalno 3-5 min priprave na največjem ognju, kar ohrani teksturo in barvo. Z malo sojine omake, kot priloga testeninam, zraven paše tudi mladi sir in parmezan, podobno pasti primaveri._________________NM
![](https://i.ibb.co/zZgGfmK/20220813-194854.jpg)
Pri nas doma kuharijo ne zaupamo slovenskim receptom, ki so večinoma slabi in destruktivni do sestavin, ampak se še največ držimo tistih, ki znajo kuhati, tj Italijanov in Azijcev. Jajčevce, paprike, bučke v precej velikih kosih popražimo na hitro v woku. Proti koncu par daterinov/češnjevcev različnih barv. Maksimalno 3-5 min priprave na največjem ognju, kar ohrani teksturo in barvo. Z malo sojine omake, kot priloga testeninam, zraven paše tudi mladi sir in parmezan, podobno pasti primaveri._________________NM
-
- Prispevkov: 8148
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am