Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jablana - Malus domestica
Jaz sem letos (no, lani) vzel enega v kozjanskem parku. Predpostavljam, da je razmnožen iz kakega starega lokalnega sadovnjaka (ker se že ravno trudijo ohranjati stare sorte), vprašal pa nisem. Bolj za firbec sem vzel, če bo kaj boljši kot trgovinski. Do tega, da bi kaj zrastlo, je seveda še veliko let.
-
Če je bil na moji jablani sekundarni cvet ne vem, po pozebi nekaj časa zaradi razočaranja nisem pregledoval jablan. Nastavek plodu sem opazil precej pozneje pri košnji sena. Kot zanimivost, asimine so ravno tako pozeble kot ostalo sadje, vendar so se v maju ponovno pojavili cvetovi in na moje presenečenje je bila lanska letina izjemna.
Lp, Vlado_________________Lep pozdrav
Vlado
Lp, Vlado_________________Lep pozdrav
Vlado
-
- Kraj: Domžale
Bi znalo biti kar pravo, tudi glede na čas zorenja - https://www.arche-noah.at/files/mantet.pdf - zelo zelo dobro jabolko.