Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zacveteli so še trije lanski sejanci:

Ta je tako žive barve, neonske, da je skoraj že kičast. Mislim, da sem jo kar uspela ujeti. Cvet ima premer 25cm.

Ta je v resnici bolj rdeč in najtemnejši od vseh mojih:

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lepi in pridni so ti tvoji sejančki.

Moji bodo verjetno cveteli septembra, nimajo še niti nastavkov. So iz Dajmarjevih rdečih semen. Komaj čakam, da vidim, kaj se bo izcimilo. Ko sem prvič sejala, sem iz semen primerka, ki je cvetel roza,( prijateljica iz foruma ga je leta 2008 kupila v Pordenonu) dobila enega belega z rdečim očesom, enega roza in enega nežno rumenega. Vsi so še pri življenju in tvorijo jedro mojega "nasada".
Uporabniški avatar
Plamenka

To je pa super, Muha. Toliko različnih iz ene rastline. Si nežno rumenega kdaj objavila?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Že zdavnaj, a so slike izginile.
Ponovim letos. Ta cveti nazadnje in ima poleg tega zelo krhke veje. V vetru ali dežju se mimogrede odlomi vejica, polna težkih popkov in cvetov.
Uporabniški avatar
Plamenka

Muha, se veselim fotografije.
Res škoda, da se nekaterih ne da več videti. K sreči so se ohranile vsaj od Dajmarja, ki ima prekrasno zbirko.

Ta dva sta zacvetela danes. Kora alba in letošnji sejanec, ki je podoben Fancy eye. Premer cveta je 27cm. Original še ni zacvetel, da bi primerjala. Ima pa sejanec bolj podolgovate popke.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Kora Alba je potomka one roza, ki sem jo omenjala zgoraj. Beli sejanček sem razmnožila s potaknjenci - kloni in so preko mfranca prišli do tebe (za ime je zaslužna mfrancova kužika.) Wink Pri meni je zacvetela 3 dni nazaj.
Uporabniški avatar
Plamenka

Tista roza je bila pa res krasna mama, tako zanimive potomce je imela.
Uporabniški avatar
Plamenka

Zacvetel je lanski sejanec, zaenkrat je to edini hibiskus z valovitimi listi, ki ga imam.

mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

muha je napisal/a:
Kora Alba je potomka one roza, ki sem jo omenjala zgoraj. Beli sejanček sem razmnožila s potaknjenci - kloni in so preko mfranca prišli do tebe (za ime je zaslužna mfrancova kužika.) Wink Pri meni je zacvetela 3 dni nazaj.

Kora Alba je zacvetela tudi pri nas; v loncu. V rondoju, ki cel sabotira, ima še majčkene popke. Se je pa v rondoju danes naredil sramežljiv , "podmerski" Mauvelous Embarassed .

Rdeči Red Sky ima tudi v loncu še zelo male popke. V rondoju, kjer sem z muko pridelal en močan poganjek in dva podmerska, sem močnega skrajšal, da bo poganjek naredil več vrhov - beli in roza jih imata še pa še!
Krajšanje, v tem času, je huda medicina, saj bo še dodatno zamujal.
Upam, da se bodo vse tri barve v rondoju srečale ..... Rolling Eyes_________________mfranc
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Aja, tudi Fancy Eye cveti. Meni najlepši cvetovi od mojih Newbiscusov.

Škoda da je tako škrt s cvetovi v primerjavi z ostalimi Newbiscusi ... roll:

017-1_________________mfranc
Odgovori