Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous
Imaš prav, vsi moji hibiskusi so na gredi - pravzaprav na obrobku med afaltiranim dvoriščem in škarpo. Zemlje v širino nimajo obilo, v globino pa, kolikor dosežejo. Fancy Eye je med najvišjimi, ostali so vsi nekje blizu metra in pol. Letos, ker je suša, prejšnja leta so bili višji. Samih grmov ne zalivam, kako zajemalko vode dobijo rastline, ki so vmes posajene kot podrast.
Moj čisto pri hibiskus. Je iz serije Summerific Midnight Marvel. Kupljen in posajen lansko pomlad. Končno prvi cvet. Visok je kakšnih 60 cm, dve stebli. Oglaševana višina je 120 cm. To je drugi popek, prvega sem zamudila.
Prvi cvet zgleda takole, ni se odprl čisto do konca. Premer je 18 cm.
takole pa zgleda v odcvitanju
_________________Naj raste
Prvi cvet zgleda takole, ni se odprl čisto do konca. Premer je 18 cm.
takole pa zgleda v odcvitanju
_________________Naj raste
Potomec Kora albe. Zelo je podoben Mauvelousu, popke pa ima precej svetlejše. Premer cveta je 23cm. M. pa merijo danes 26. Mauvelous raste kar nekaj metrov stran, bližje je Fancy eye.
To pa je bela Zvezda Teksasa oziroma Hibiscus coccineus Alba. Cvetovi so manjši, 15cm.
Pa še ena skupinska fotografija.
To pa je bela Zvezda Teksasa oziroma Hibiscus coccineus Alba. Cvetovi so manjši, 15cm.
Pa še ena skupinska fotografija.
muha je napisal/a: |
Taka, kot tvoj potomec Kore Albe, je pri meni sestrica taiste. In taka je bila tudi mama. Fotografije še zbiram, da jih bom objavila skupaj, ko zacveti rumenkasta. |
Pozdravljeni, vidim, da lepo objavljate letošnje cvetoče m. hibiskuse. Sam sem zaradi daljše bolezni bil bolj odsoten iz foruma od lanske jeseni. Sem pa opazil, da vse moje fotografije niso več vidne in me zanima v katerih programih vi pripravite fotke za objavo na forumu. Očitno je, da je moj prejšni programer zablokiral ali pa je ugasnil oz propadel. Objavil bi posnetke mojih MH pa bi potreboval kakšen link programa za pripravo fotk oz ali je sedaj že kaj drugače z objavljanjem fotk na forumu. Prosim podučite me.
lp
Brane b.
Toti lilarožnati je pa pravi zmečkanec res nekaj posebnega je, ali bo kaj semenil
lp braneb
Dajmar je napisal/a: |
Lep je. Lani sem nabiral semena samo rdečih. Lahko jih pošljem. https://mojalbum.com/majdra/mocvirski-hibiscus Tudi iz albuma sem nabiral samo rdeče. Se barva skoraj vedno spremeni ker jih je veliko skupaj. |
Živjo Dajmar vidim, da si še vedno aktiven z m.hibiskusi. Ali dobro vidim, da je med temi rdečimi kar 4 različni, mogoče še kakšen če bi videl liste. Ali ti še cveti moj škrlatni hibiskus. Letos sem testiral kako visoko zraste nov poganjek če ga nič ne depiliraš - danes ima 3,30 m, kar pravi orjak je.