Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nezrele hruške

crtj-admin
Site Admin

Nezrele hruške

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Tole zgoraj bo pa dobro. Veliko dobrih stvari skupaj še nikoli ni dalo slabega rezultata. Wink

Mene pa muči nekaj drugega... in sicer nezrele hruške. Letos drevesa Viljamovke nisem redčil. Letina bo, kot kaže, nadpovprečna, je pa na drevesu kar precej plodov velikosti ca 60% zrelih ali malo večje, za katere se zdi, da jim letos ne bo uspelo.
Vendar, če bi zdaj opravil "pozno redčenje" (in ga v tem tednu tudi bom), kam naj z vsemi temi plodovi? Jih ni malo.

"Marmelada" (tj predelava) ali kompost? - to je zdaj vprašanje.

Kaj mi je za storiti? Škode si ne bi rad delal.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Vilijamovka bo čez dva-tri tedne zrela, po moje nima smisla niti učinka zdaj pobirati, je kar je in boš videl sproti.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

mravlja je napisal/a:
Tole zgoraj bo pa dobro. Veliko dobrih stvari skupaj še nikoli ni dalo slabega rezultata. Wink

Mene pa muči nekaj drugega... in sicer nezrele hruške. Letos drevesa Viljamovke nisem redčil. Letina bo, kot kaže, nadpovprečna, je pa na drevesu kar precej plodov velikosti ca 60% zrelih ali malo večje, za katere se zdi, da jim letos ne bo uspelo.
Vendar, če bi zdaj opravil "pozno redčenje" (in ga v tem tednu tudi bom), kam naj z vsemi temi plodovi? Jih ni malo.

"Marmelada" (tj predelava) ali kompost? - to je zdaj vprašanje.

Kaj mi je za storiti? Škode si ne bi rad delal.

Jaz bi vsekakor nastavila en velik kozarec za kis. Mogoče dala malček več sladkorja, ker sadje še ni čisto zrelo, plus kakšno jabolko ali celo nezrel grozd. Letos imam nekaj takih "poskuskov" nastavljenih, zaenkrat kaže dobro Smile.
mravlja

U, koga jaz tu vidim poklon very happy hočem !

Bom napravil po navodilih obeh: ne oberem vseh, ki mi bodo v napoto - in kar oberem, napravim poizkus s kisom.
Hvala obema.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tudi če zdaj obereš in daš zoret/medit, bo čez nekaj tednov skoraj taka kot če bi dozorela na drevesu.
mravlja

Majhne so še, kakih 60%, mogoče kako malenkost več.
Mogoče pa porazdelim na tri dele... mogoče mi vseeno kaj uspe.
Odgovori