Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Melona, krasno. Letos slike mojih nizkih ne bom prilepila, ker so se vsi posušili._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ajej, suša! Če si ob kakšnega za seme in ga vidiš pri meni, samo reci. Ga je malo, ampak tvoja zbirka mora biti kompletna. Je pravi zaklad!
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Drugi z desne je je krasen. Povej kaj več ...
Uporabniški avatar
Melona

Nizek, baje mlad tudi za stročje, nisem poskusila. Rodi dobro. Nikoli ne poleže, ker ima bolj kompaktne grmičke z močnejšimi stebli. Kuhan v običajnem času.
Andrej Banko

Je možno to kupiti kje v Sloveniji ali vsaj v EU ?
Iščem, iščem ... in ne najdem. Samo ameriški in kanadski zadetki !
Uporabniški avatar
Melona

Se mi zdi, da sem ga tudi sama dobila v menjavah. Če ti je dovolj le nekaj fižolov, da prideš do semena, ga dobiš na paradajzmaniji.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Podoben je veliki družini liščkov .... Rolling Eyes_________________mfranc
Uporabniški avatar
Melona

Zrnje je bolj podolgovato.
Andrej Banko

Bom zelo vesel vsakega zrna. Wink
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Eh, Melona, moja zbirka že zdavnaj ni več kompletna. Odpovedati sem se morala večini fižolov, ker enostavno nimam pogojev, da bi gojila vse. če bi jih hotela samo vzdrževati za seme, pa ne bi bilo nič pametnega za v lonec. Tako so sorte zdesetkane.

Od teh na sliki sem imela letos na njivi mehiškega (Črna želva) in Urbana. Nekaj semena sem si prihranila za rezervo. Zaenkrat se zahvaljujem za ponudbo.

Moram letos zastavitzi novo strategijo pridelave fižola..._________________naredimo svet lepši
Odgovori