Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2022
Včeraj sem pobrala samo res rdeče plodove mojih varovancev. Tako sem jih prejšnja leta pobirala šele konec avgusta, začetek septembra...
Iz 3kg San Marzana sem pripravila 7 polovičnih kozarčkov. Shranila sem cele plodove (olupljene).
Drobni plodovi se sušijo na soncu, drugi bodo za solate. Bo pa treba tudi začeti kuhati mezgo, a se mi v tej vročini ne da... Mogoče zgodaj zjutraj ali pa, še bolje, pozno zvečer, da se kuhinja čez noč shladi... Razmišljam, da mi manjka letna kuhinja. Kj pa vi vkuhavate dobrote?
_________________naredimo svet lepši
Iz 3kg San Marzana sem pripravila 7 polovičnih kozarčkov. Shranila sem cele plodove (olupljene).
Drobni plodovi se sušijo na soncu, drugi bodo za solate. Bo pa treba tudi začeti kuhati mezgo, a se mi v tej vročini ne da... Mogoče zgodaj zjutraj ali pa, še bolje, pozno zvečer, da se kuhinja čez noč shladi... Razmišljam, da mi manjka letna kuhinja. Kj pa vi vkuhavate dobrote?
_________________naredimo svet lepši
Zadnja leta, odkar imam tole priročno mizico , že tako kuham v vročih dneh na balkonu. Emajl posoda + indukcijska plošča je za moje količine ravno prav. Nastavim temperaturo in pustim poljubno dolgo, ne da bi mi bilo treba vmes mešati. Sredi največje vročine, da še sonce malo prispeva k manjši porabi energije. Super enostavno: narežem + spasiram + kuham + nalijem v kozarce. Končano!
Hvala za pohvalo in odgovora.
Mislim, da je tvoja rešitev, Muha, odlična, ker ti ni treba biti ves čas "v kuhinji". Tudi v letni kuhinji bi bilo trenutno kar vroče se mi zdi.
Verjetno bom mezgo kuhala konec poletja, zdaj pa bom kar največ paradižnikov posušila (na soncu, če bo šlo).
Danes sem nabrala nekaj Piccadillya. Seme je bilo očitno zelo zmešano, saj so plodovi sila različnih oblik... Ko bom pobirala seme, ga bom z rastline, ki ima najbolj tipične plodove. Čeprav je tudi rastlina, ki ima okrogle plodove lepa in bogato obložena. No, mogoče spravi tudi to seme...
_________________naredimo svet lepši
Mislim, da je tvoja rešitev, Muha, odlična, ker ti ni treba biti ves čas "v kuhinji". Tudi v letni kuhinji bi bilo trenutno kar vroče se mi zdi.
Verjetno bom mezgo kuhala konec poletja, zdaj pa bom kar največ paradižnikov posušila (na soncu, če bo šlo).
Danes sem nabrala nekaj Piccadillya. Seme je bilo očitno zelo zmešano, saj so plodovi sila različnih oblik... Ko bom pobirala seme, ga bom z rastline, ki ima najbolj tipične plodove. Čeprav je tudi rastlina, ki ima okrogle plodove lepa in bogato obložena. No, mogoče spravi tudi to seme...
_________________naredimo svet lepši
Krasno bero imate že! Tudi moji pridno zorijo precej prej kot ponavadi . Takle pogled nanje imam iz spalnice . Zaenkrat jih pridno jemo, sušiti jih bom začela kasneje.
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)