Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sorbus aucuparia - jerebika
No, pol metrskih nisem pridelal v 2dcl lončkih, tam med 10-15cm pa so.
Sem jih presadil v malce večje lončke (~0,9l) in upam da bo letos kaj boljši prirast.
Tisto v ospredju so pa S. Reducte, katere so imele prirasta max. 2cm.
p.s. Desne sem pa poskusno zalival z gabezovo prevrelko od 18.5 dalje (1dcl/1,5l deževnice), leve pa z deževnico. Kakšne hude razlike v višini ni opaziti, imajo pa mogoče desne malce krepkejša stebla.
Sem jih presadil v malce večje lončke (~0,9l) in upam da bo letos kaj boljši prirast.
Tisto v ospredju so pa S. Reducte, katere so imele prirasta max. 2cm.
p.s. Desne sem pa poskusno zalival z gabezovo prevrelko od 18.5 dalje (1dcl/1,5l deževnice), leve pa z deževnico. Kakšne hude razlike v višini ni opaziti, imajo pa mogoče desne malce krepkejša stebla.
Optimist je napisal/a: | ||
Mi smo nardili marmelado iz njih pa nekak ne sede. Smo jih pa dodajali pri ostalih marmeladah namesto pektina. Kot podlaga služi odlično vsem rožnicam. |
Malo obujam tole temo...
Praviš da je ok za vse rožnice? Se ti kaj sanja kako se obnaša kot podlaga za jablano?
Tale tema je res malce "zaspala", k sreči jerebike še rastejo...
Kaj storiti?
Sem preizkusil letošnje plodove jerebik. Če upoštevam izgled plodov in zapise, ki navajajo, da se jerebika nabira od avgusta so konca septembra, potem mislim, da so godne in boljše ne bodo. Če upoštevam zadrege okoli časa nabiranja npr. aronij in (predvsem ameriške) strahove zaradi nekih "snovi" v peškah "vsega živega", potem seveda niso in ne bodo prav kmalu.
So jerebike zdaj že za nabrati ali še ne?
Je že (če sploh) imel kdo probleme zaradi uživanja plodov jerebike?
Dajmar, kako bi se jih ti lotil?
Kaj storiti?
Sem preizkusil letošnje plodove jerebik. Če upoštevam izgled plodov in zapise, ki navajajo, da se jerebika nabira od avgusta so konca septembra, potem mislim, da so godne in boljše ne bodo. Če upoštevam zadrege okoli časa nabiranja npr. aronij in (predvsem ameriške) strahove zaradi nekih "snovi" v peškah "vsega živega", potem seveda niso in ne bodo prav kmalu.
So jerebike zdaj že za nabrati ali še ne?
Je že (če sploh) imel kdo probleme zaradi uživanja plodov jerebike?
Dajmar, kako bi se jih ti lotil?