Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sladka batata, sladki krompir - Ipomoea batatas
poganjke se lahko prikrajša že v fazi pridobivanja sadik. ko pa raste, jih prikrajšujejo na cca 1 m nekateri. dajo mrežo kot za kumare in ko preraste, porežejo. jaz ne režem, samo gledam, da se ne ukoreninijo.
ker so bili poganjki kot sadike v vodi res zelo dolgi, sem jih porezala že takrat.
izkušnje po sajenju iz lončkov ali direktno iz vode je pa tako:
prva varianta ni občutljiva ob pomanjkanju zalivanja po presajanju,
druga varianta potrebuje zalivanje in seveda senčenje, če ni že utrjena,
s cvetovi se ne ukvarjam._________________Lp, Živa
ker so bili poganjki kot sadike v vodi res zelo dolgi, sem jih porezala že takrat.
izkušnje po sajenju iz lončkov ali direktno iz vode je pa tako:
prva varianta ni občutljiva ob pomanjkanju zalivanja po presajanju,
druga varianta potrebuje zalivanje in seveda senčenje, če ni že utrjena,
s cvetovi se ne ukvarjam._________________Lp, Živa
Ha! Jaz sem tudi prebrala, da so lahko do zmrzali v zemlji ampak sem bila neučakana. Tudi moj se ni bohotil, rastel je v velikem loncu (1 sadika) in pridelala sem 2 gomolja sladkega krompirja. V redu je. Sva z Evo izkopali, da vidi, kako raste in bova jutri pojedli. V bistvu me je tale moča malce spodbudila k radovednosti.