Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čajota - Sechium edule

Odgovori
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Letos smo pobrali 4 čajote sredi julija, nato pa nič več. Mahni plodovi 0,5cm odpadajo, verjetno zaradi nenormalne suše in vročine, Glede plodov še nikoli ni bilo tako slabo, čeprav zalivam 2 tedensko po približno 40 litrov vode. Rastlina kot taka pa raste normalno, kot vsako leto imamo senco na balkonu v prvem nadstropju.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Končno prvi plod v velikosti hruške viljamovke. Zadaj ni videti nič večjega (razen, če se skriva med listi), je pa vse polno nastavkov ženskih cvetov. Možaki so se končno tudi zbudili. Računam, da se bodo veselo ženili. wink: Very Happy
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepo, da se je pričelo tudi pri tebi. up
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

muha, sva približno na enakem, no razen, da kakšnega ploda še nisem opazil. Bodo pa najbrž kaj kmalu. Redno vsakodnevno zalivam (dokler ne grem na dopust.....)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kako vam kaj delajo?

Pri nas so po tem dežju praktično zdivjale. Letos so lepe in debele:

Tole je pa za mfranca, da bo videl, ali bi se obneslo tudi pri njem - čajota, posajena v OBI kompostnik . V istega že 3. leto. Jeseni ga podrem, spravim les pod streho, spomladi ga postavim na novo. Protitočna mreža služi sprva kot zaščita za mlado rastlino, kasneje pa računam, če bi toča zbila vse ostalo, da bi iz sredine pognala na novo.

Tla so večidel dneva v senci, gor na ograji pa dobijo dovolj svetlobe.

drugi kompostnik

mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ooo, res si me animirala Wink .

Če ne pride kaj vmes, se bom lotil čajot po tvojem načinu._________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi jaz sem zadovoljna z letošnjo čajoto. Enkrat moram prešteti, koliko plodov sem že nabrala.

Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

muha je napisal/a:
Kako vam kaj delajo?

Pri nas so po tem dežju praktično zdivjale. Letos so lepe in debele

Ja res so se zagnale v debeljenje. Ene par jih že zeva, eno tako smo včeraj vtaknili v lonec mineštre. Je pa še dosti majhnih, ki bodo ta teden, če ne še dlje, imele lepe pogoje.
Prinesem kakšno na jesensko srečanje. http://forum.gartlc.si/gartlc-about5024-0-asc-0.html
Če ne drugega, kot srečolovni dobitek.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bicikel, upam, da zadanem tvoj dobitek. Embarassed Embarassed Embarassed
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Čajote so pri meni letos veliko razočaranje. Potem, ko mi je po lastni nemarnosti segnila predvidena količina za sajenje, sem pridobil nove. Ni mi jasno, ampak do danes nisem opazil niti enega cveta in bo sezona zaključena brez enega samega ploda. Pa že prav lepo smo se navadili na njih...
Odgovori