Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi pri meni hibiskusi letos zelo dolgo cvetijo, nekateri pa imajo celo še popke.
Rdeči lanski sejanec z velikimi cvetovi, ki sem ga obdržala, kljub temu, da imam že Red sky.

Lanski sejanec, ki ima najtemnejše rdeče cvetove, ima popke in tudi semena.

Zacvetel je majceni klon Mauvelous. Jutri dobi novo lastnico.

Novi iz Poljske, ki bi moral biti Ballet slippers, a zelo verjetno ni. Naslednje leto se bom odločila ali ostane ali gre, saj so jesenski cvetovi ponavadi malce drugačni.

Prvi cvet Perfect storm. Naslednje leto poleti bodo cvetovi najbrž svetlejši.

mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Oooo, krasota nebeška Wink ; imajo tudi lepe liste, pri meni vse bolano oz. posušeno._________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odvisno od sorte. Ene rastline imajo tudi pri meni vse liste posušene, no, tiste so tudi s cvetenjem končale.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri nas je tudi že vse končano, listje se počasi osipa. Lepo, da vsaj ti še lahko uživaš v cvetovih. V glavnem gre za mlade rastline, a ne?
Uporabniški avatar
Plamenka

Na zadnjih treh slikah so mlade rastline, na prvih dveh pa lanski. Ima pa tudi Mauvelous, ki ga imam že kar nekaj let, še en cvet. Letos imam neobičajno dolgo cvetenje.
Uporabniški avatar
Plamenka

Zacvetel je še Berry Awesome, ki sem ga naročila iz Poljske. V živo malce bolj vleče na vijolično, bolj realni pa bodo seveda cvetovi naslednje leto poleti.

mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Sami lepotci. Koliko sort pa že imaš?_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Doma trenutno 18, od tega jih je 10 v loncih in se bom naslednje leto odločila, če bodo vsi ostali doma. Trije pa so posajeni na barjanski lokaciji. Tako da imam trenutno 21 različnih.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Na zahodni strani, tik ob zidu, samosevec še kar cveti.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Rekorder. Ti imaš res posebno klimo: prvi ti zacvetijo in zadnjih odcvetijo, čestitke!
Odgovori