Figa, smokva - Ficus carica
-
- Kraj: Domžale
Huh, sodelavci pravijo, da nisem preveč relevanten za ocenjevanje okusov, ker itak vedno vse pojem ( samo, da je veliko - pa je dobro
).
Te prve sem tako hitro zmazal, da zdajle prav težko realno ocenim. Dokaj klasičen, sladek, "figast" okus.
Zdi pa se mi, da le ni tako ekstremno sladka kot npr. Brown Turkey, ki se ob polni zrelosti v notranjosti kar umedi.
Bom ob naslednjem okušanju poskusil biti bolj pozoren ...

Te prve sem tako hitro zmazal, da zdajle prav težko realno ocenim. Dokaj klasičen, sladek, "figast" okus.
Zdi pa se mi, da le ni tako ekstremno sladka kot npr. Brown Turkey, ki se ob polni zrelosti v notranjosti kar umedi.
Bom ob naslednjem okušanju poskusil biti bolj pozoren ...
-
Ali iz zapisa razbiram nekakšno neučakanost? ... pri degustiranju in določenih opravilih nasploh, ...ker če da, potem to poznam. 
No, hvala za odgovor.
Moram izpostaviti, da mi je barva neznansko všeč in to pomeni, da bi te enkrat v prihodnosti utegnil fehtati za kakšen poganjek.
Računam, da bo v 2-3 letih vrt prehajal v stanje, ko bom pričel kaj lesnatega saditi. Pač, malo neugodna parcela in je potrebnih še nekaj "gradbenih" del. Škarpe, pa to.
Ne vem kako naj namignem, da jo lepo neguj, da bo kaj za odrezati.
>> Naj ti lepo uspeva <<
ps: ali si me že lociral?

No, hvala za odgovor.
Moram izpostaviti, da mi je barva neznansko všeč in to pomeni, da bi te enkrat v prihodnosti utegnil fehtati za kakšen poganjek.
Računam, da bo v 2-3 letih vrt prehajal v stanje, ko bom pričel kaj lesnatega saditi. Pač, malo neugodna parcela in je potrebnih še nekaj "gradbenih" del. Škarpe, pa to.
Ne vem kako naj namignem, da jo lepo neguj, da bo kaj za odrezati.
>> Naj ti lepo uspeva <<
ps: ali si me že lociral?
-
Ne. V seznamu naselij Ribiška vas ne obstaja !
https://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_naselij_v_Sloveniji_(R)
Za potaknjence sploh ni noben problem. Ima ta figa kar bujno rast in jo vsako leto "sfriziram".
Morda bo na voljo že kaj s koreninami, ker me tudi pozimi srbijo prsti in skoraj vsako leto kaj za hec notri ukoreninim ( in potem ponujam naokoli ).
Ja, zelo lepi plodovi za pogledat, se strinjam. Tudi okusni, ampak bi pa težko rekel, da kaj hudo odstopajo, da bi bil nek čisto drugačen, poseben okus.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_naselij_v_Sloveniji_(R)
Za potaknjence sploh ni noben problem. Ima ta figa kar bujno rast in jo vsako leto "sfriziram".
Morda bo na voljo že kaj s koreninami, ker me tudi pozimi srbijo prsti in skoraj vsako leto kaj za hec notri ukoreninim ( in potem ponujam naokoli ).
Ja, zelo lepi plodovi za pogledat, se strinjam. Tudi okusni, ampak bi pa težko rekel, da kaj hudo odstopajo, da bi bil nek čisto drugačen, poseben okus.
-
-
-
- Kraj: Ljubljana
Sem malo preveril stanje na Figaforumu
. V glavnem, letos smo spisali štiri strani debate. Prva stran: splošno o figah, ostale tri se hvalimo (hvalite)
z obilnim pridelkom.
Tudi jaz sem imel ta namen, vendar mi ga je preprečilo zadnje obilno deževje. Na 3/4 zrele fige je dobesedno raztreščilo, tako da sem hvaljenje prestavil na sezono 2023
.
_________________mfranc

Tudi jaz sem imel ta namen, vendar mi ga je preprečilo zadnje obilno deževje. Na 3/4 zrele fige je dobesedno raztreščilo, tako da sem hvaljenje prestavil na sezono 2023

-