Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir glede na namembnost

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

muha je napisal/a:
19. julija. Misliš, da je še premalo uležan? Za en obrok ga še imam, koliko časa naj ga pustim?

Pojma nimam, ampak, poskusiti ni greh. Pusti ga tja do Velike maše, recimo. Embarassed Lahko ga skuhaš na dan, ko ne bo ParadajzManije. Shocked
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

metuljc: Zmenjeno in poročam.

seba993: si jih sam sprobal? Na tistem, kar napišejo pridelovalci semenskega materiala ob opisu sorte, namreč ne gradim preveč. Očitno imam drugačna merila za kuhan krompir, kot oni.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Moja dobaviteljica krompirja mi je kot nadomestek za KIS Sora (za moj okus nekako najbliže priljubljeni Adori), predlagala Red Fantasy. Potrebujem eno sorto, ki po kuhanju ostane kompaktna, za krompir v solati, za praženje. Izgleda, da bo kar dober nadomestek. Kuha se približno enako dolgo, kot KIS Sora. Rdeč olupek, rumeno meso, okus sprejemljiv. Po oceni bo primeren tudi za pečenje.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Na kmetiji Kristan v Sneberjih imajo Adoro.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Vem, jo občasno za priboljšek kupim pri njih na Malem placu. A v glavnem sem zvesta starim navezam.
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Za samo solato ne vem, a za praženje in pečenje mi je zelo okusna sorta MANITOU.
Kar se pa same pridelave tiče, je vsaj pri meni dal slabši rezultat kot npr. desiree.
Odgovori