Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Chrysanthemum - krizanteme

tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Za bujno cvetoče krizanteme jim moramo junija porezati zgornjo tretjino. Te porezane vrsicke potaknemo na gredo ali v posodo, jih 14 dni pridno zalivamo, da se lazje in hitreje ukoreninijo in v jeseni bodo tudi te cvetele in tudi nizje bodo od lanskih._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Hvala za ta nasvet, bom naredila.
Kaj pa preostali dve tretjini s korenino? Bodo zacvetele ali kako?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

obujam staro temo.
zadnjo Dolijino krizantemo (vijolično) imam tudi jaz, če kdo hoče korenine. Ob njivi na soncu se bujno razrašča.
Tudi jaz gledam za trajnimi krizantemami, pa jih ni okoli. S kupljenimi za na grob pa enake izkušnje kot ostali - nič ni z njimi._________________Lp, Živa
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Živa, zanimivo, da se s kupljenimi krizantemami v vrtu ni obneslo! jaz sem jih posadila kakšnih osem sort in vse lepo uspevajo. Je pa res, da na Vipavskem.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

pri nas v NM na prostem ne obstanejo.
lepo, da rastejo. so lepe._________________Lp, Živa
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Sorodnik je včasih gojil krizanteme za prodajo. Čas cvetenja in delno tudi višino, se je reguliralo s krajšanjem dneva, torej pokrivanjem s črno folijo pred sončnim zahodom.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pa za ohranitev nizke rasti jim nekaj prilivajo, mi je povedal neki profi vrtnar._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Seveda, kemija je tudi v igri. Verjetno kaki hormonski pripravki.
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Včeraj sem premestila krizantemo iz groba na vrt. Pa, da vidim, kako bo tole šlo. Vidim, da tukaj nekateri trdite, da pri temu ni uspeha.
Life is like a game ... play it ...

Slika
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Na Obali bi krizantema mogoče prezimila. Vprašanje je le, koliko je pomehkužena, ker je vzgojena na hitro v dobrem substratu. Pri nas smo jih lani posadili v večje lonce z bolj običajno zemljo in jih prezimiti v hladnem prostoru. Pomladi smo jih postavili na prosto. V tem času še cvetijo, a so že na prezimovanju. Pomladi jih bomo posadili v zemljo do jeseni. Za poskus bo polovice rastline ostalo čez zimo na vrtu, drugo polovico pa dali v lonec in na prezimovanje.
Odgovori