Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Granatno jabolko - Punica granatum

Odgovori
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

nxyz je napisal/a:
Bi imela morda kaj več možnosti, če bi jo prvih nekaj let zavijala čez zimo kot to storimo s kakijem?

Kaki in fige in fejoja preživi brez problema. Granatno j. sem zaščitil s 5 cm stiroporom, pa ni nič pomagalo._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zanimivo, da okrasna varianta naše zime preživi brez težav - no, vsaj zadnjih 10 jih je. Kdo bi vedel, v čem je razlika?
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Kako je s plodovi granatne jabolke? Moja granatna jabolka je, kar bogato cvetela, a ima le en plod. Morda sem jo premalo zalivala.
Life is like a game ... play it ...

Slika
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Ove godine nar dobro rodio, ja zadovoljan Smile

https://youtu.be/dEKkYW6ItP4
Uporabniški avatar
Seasmoon

Tole sem danes opazila na granatni jabolki. Uši so na poslu. Razmišljam, kaj narediti, špricati ne želim.

Slika
Uporabniški avatar
Seasmoon

Mravlja, če bereš... ti, ki rad eksperimentiraš in uporabljaš naravne pripravke... priporočaj mi prosim, kakšen učinkovit naravni pripravek proti ušem. Hvala!

Slika
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hojla! Tu sem ... Smile

Dobro zalij z vodo, potem zaliješ s 3% sladkorno raztopino. Če se mravljice ne poslovijo, čez nekaj dni ponovi. S sladkorno raztopino ne zalivaj prepogosto.
Lahko da ima sadika pomanjkanje hranil, lahko pa je kriva vročina in je sadika v stresu.
Uporabniški avatar
Seasmoon

Hvala mravlja. Bomo probali tole. Letos ima granatna, kar nekaj jabolčk. Sem prav happy. Lani je imela samo eno.

Slika
Uporabniški avatar
Seasmoon

Kako se ve, da kdaj so granatna jabolka zrela? Po čemu se to vidi? Naj jih oberem, naj še počakam? Ne vem, kaj naj naredim.

Slika
Odgovori