Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Plodova vinska mušica - Drosophila suzukii

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Mravlja, protiinsektna mreža je tako gosto tkana, da še dež zelo počasi pronica skozi. Običajno z njo pokrivamo čebulo, por, korenje. Zelo učinkovita mreža, žal pa res draga. Tudi trpežna je._________________Lp, Živa
živa

Po obiranju sadja (beri po toči zvoniti je prepozno) sem nastavila pasti iz najcenejšega jabolčnega kisa, malinovca in kvasa. Testno, da vidim, če se bodo ujele mušice, ker nekaj sadnih dreves sem še imela neobranih in domačih sestavin ne bom dajala.
mušic popolnoma polne plastenke (tekočina), le tja, kamor nisem dala kvasa, se jih ni ujelo kaj prida. Sedaj imam plastenke v črni vreči, da vse res hudič vzame.
Ali delate tako, kot priporočajo: precedite tekočino, goščo v vrečko in za 14 dni na sonce?
precejala ne bom, vse bom zlila na kurišče, ker če so poginile, verjetno ne bodo spet kar oživele ali kaj?_________________Lp, Živa
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Menim, da ko je enkrat utopljena v tisti brozgi, ne oživi več.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Andrej Banko je napisal/a:
Menim, da ko je enkrat utopljena v tisti brozgi, ne oživi več.

Računajmo, da se to zgodi tudi z morebitnimi jajčeci.
živa

Bodo do kurjenja kar ostale v plastenkah. ziher je le ziher, pa čeprav je samo kapljica v morje._________________Lp, Živa
živa

ali letos že nastavljate vabe za mušice?

kar je sadja, je tako jagodičevje, jagode zorijo, sibirke._________________Lp, Živa
Andrej Banko

Jaz sem včeraj nastavil 5 pasti okoli hiše in 8 v sadovnjaku.
Upam, da v 14 dneh pridemo do 30 stopinj. Potem smo varni pred PVM.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ne vem, zakaj vedno, ko vidim novo sporočilo v poglavju o plodovi vinski mušici, VEDNO pomislim na AB Very Happy_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Takole na hitro - zdi se mi, da pri nas napada le fige, na (v) drugem sadju jo še nisem zasledil. Na katero sadje pa naj bi še šla?
Mogoče moram biti bolj pozoren.

Vseeno pa hvala za opozorilo.
Andrej Banko

Maline, robide, borovnice, jagode.
Skratka na vse mehko sadje.
Odgovori