Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Repa - Brassica rapa

Odgovori
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Jaz imam navado repo sejati potem, ko poberem jesenski česen, tj. nekje julija meseca. Ko dobro nastavi perje, je že (skoraj) september in potem jesen, megla, moča, vlaga.... Očitno ji take razmere bolj pašejo kot poletno "nažiganje" Smile_________________go with your instinct to live as you want
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Naše sosede sejejo repo po 20. junijem, ker prej rata trda. Isto velja za podzemno kolerabo in črno redkev. Nekje do konca junija je pa fajn da je posejana, ker če ni dolge jeseni, ne naredi.
Jim kar verjamem.
Irena
iskra

Odgovor Napisal/-a iskra »

Vsako leto sejem repo na moj vrt(njivo) zato ,da mi burja odnese zemlo in preprečim plevelu , da se razraste.
Potem pa spomladi običajno služi za "zeleno" GNOJENJE.
Letos pa je zaradi indijanske jeseni obrodila nenormalno.
Torej če kdo rabi repo za kisanje , je vabljen da si jo nabere po lastni volji.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, jaz sem bil pa letos očitno malo prepozen, ni naredila.
Sicer sem sejal v drugi polovici avgusta, tako kot prejšnja leta, ampak očitno ji nekaj ni pasalo.
Že kalilo je slabo. Dve sta se potem odebeli do velikosti korenja, ostale pa nič.
Bi bilo morda lahko krivo staro seme ?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Staro seme? Morda, a bi raje iskala razlog drugje. Da se je morda pri pridelavi seme s čim zmešalo. S kakšno repico ali podobnim. Jaz sem sejala tudi že davno pretečena semena pa so kar vzklila. Ali pa ji tvoja odcedna zemlja ni pravočasno priskrbela dovolj vlage? Take "korene" sem letos pridelala pri kolerabi, ki je nisem zalivala sama in je naredila korenine povprek tik pod površino, namesto v globino. Doma na obhišnem vrtu je seme iz iste vrečke dalo soliden pridelek.
Odgovori