Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gojenje gob na hlodih, štorih...

Odgovori
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Letos mi je končno uspelo nacepiti hlod ki mi redno obrodi.

Sem imel že ene 4 runde bukovih ostrigarjev.

Šitake pa ne delujejo tako lahko.

Počasi začenjam razumeti kako delujejo ostrigarji. So zelo invazivni in zato lahki za gojenje._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Kak pa zdj naprej?

http://prntscr.com/lgogxj_________________LP seba993
Kravzlj

Nacepi na rastni medij._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Kuk sem se pozanimal naj bi blo že prepozno. Al še vedno lahko?

Neki se tut al da lahk to skladiščiš sam nevem na kaki temparaturi._________________LP seba993
Kravzlj

Potem pa vrži stran.

Jaz osebno bi vseeno nacepil.

Micelij se hrani na hladnem in temnem._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Nacepi in shrani nekje v kleti do pomladi. Škoda zavreči.
sončece

Odgovor Napisal/-a sončece »

Doma imam kar nekaj hrastovega lubja, zato me zanima, če je možno gojiti šitake in bukove ostrigarje na tem lubju?_________________Smeh je sončni žarek duše.
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

U ovom videu mozete videti na koji nacin da najjednostavnije obezbedite uslove za plodonosenje gljive bukovace u kucnim uslovima.

https://youtu.be/d8y4AJJ0U5k
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Sončece! Za šitake je boljši hrastov les, za ostrigarja bukev. Staro lubje ni primerno. Za gojitev mora biti sveže posekan in čimmanj poškodovan les. Lahko je posekan poleti ali pozimi. Najboljši je posekan v času rasti, ko ima v sebi največ sokov.
Odgovori