Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buče - Cucurbita

Odgovori
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Pri nas so cukete že pri koncu, zato sem danes zjutraj v vodo namočil še eno rundo, jutri gredo pa v platojčke. Držim pesti da bomo dočakali še drugo rundo bučk Smile

P.s. Plesni je bilo pa pri nas ogromno, tako na cuketih kot tudi na kumarah.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

TwityPity je napisal/a:
Pri nas so cukete že pri koncu, zato sem danes zjutraj v vodo namočil še eno rundo, jutri gredo pa v platojčke. Držim pesti da bomo dočakali še drugo rundo bučk Smile

P.s. Plesni je bilo pa pri nas ogromno, tako na cuketih kot tudi na kumarah.

Twity, pa upaš da bodo uspele. No saj še ne veš.

Ker pri meni jih je lepo voluhar pomalical. Definitivno smo ostali prezgodaj brez njih.

Morda poizkusim tudi sam.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Vsekakro morajo nujno biti grmičaste. Tudi jaz nameravam jutri posaditi nekaj semen, očitno nas je tule veliko optimistično prepričanih o dolgi, topli jeseni. Embarassed
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Res ste korajžni ali pa imate boljšo klimo. Pri meni je zadnja setev, ki še kaj da od sebe, sredina julija. Okoli dva meseca rabijo od setve do prvih plodov - na prostem seveda.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

juglans, močno upam, čeprav mi nekaj pravi da sem preveč optimističen Very Happy
Bodo grmičaste vsekakor - Marrow Partim, čeprav jih navajajo kot zelo zgodnje, sem še vedno v dvomih. No, živi bili pa videli Smile
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

TwityPity je napisal/a:
No, živi bili pa videli Smile

Hehe, kot bi bral Mfranca ;)

Ja, mene tudi zanima, kaj bo ratalo s tele tvoje setve, TwityPity, sploh zato, ker sva v istem koncu in imava podobne razmere.
S temle optimizmom si tudi mene skoraj ojunačil, da jih posadim. Saj zgubiti nimam kaj, če jih vtaknem v zemljo, vendar sem v temle primeru bolj skeptična kot optimistična. Pa še na morje gremo za en teden in se ne bom še s tem ukvarjala. Že tako imam dela čez glavo in kradem minute, da se usedem in poškilim v Gartlc Wink

Kar se tiče pepelnate plesni, jo imam tudi jaz dosti, čeprav le na bučkah in precej manj kot lani - tako da ni bila usodna Smile
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Marrow Partim sem imela jaz lani, ne vem, če so bile kaj bolj zgodnje od ostalih bučk (pa saj so vse bučke kar zgodnje se mi zdi), so pa vsekakor zelo neobčutljive na sušo in bolezni, vsaj pri meni, in zelo rodne. Malo me je motilo to, da ko sem jo kje popraskala, je na tem mestu pritekel ven tisti prozoren sok in se spremenil v tako želatino, tega pri 'običajnih' temnih bučkah ni opaziti.
Harka

Odgovor Napisal/-a Harka »

Grmičaste sorte: Zelena lisasta Tondo di piacenta, rumena One ball, zelena Eight ball
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Na moje buče - še vedno delajo

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji

Irena
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Najbrž imajo občutek, da prihaja pomald, glede na to, da so od "tam spodaj", a ne? Wink
Odgovori