Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Navadni oreh - Juglans regia

Odgovori
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

https://hr.home-advice.org/6646430-traps-tap-trap-natural-defense-of-the-orchard

Zdaj sem videla, da se lahko naredi tudi domače vabe za insekte in lahko sam narediš pripravek, da privabiš določeno vrsto insekta. Mislim, da imam muho tudi na kakiju. Skratka možnosti je več. Naslednje leto bomo sprobali te zadeve in bomo videli, če stvari učinkujejo.
Life is like a game ... play it ...

Slika
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Crtj, pojma nimam, zakaj.
Res prvo leto nisem škropila sadike. Mislila sem, da je ja zdrava. Jezila sem se na pridelovalca sadik, Mirosan, da prodaja bolne sadike. Tako izkušnjo sem imela z Vrtnarstvom Antolin, kupila bolne gorenjske nageljne.
Verjetno res prodaja nezdrave sadike, ker se to dogaja vsem trem. prvi, ki je star sedaj tri leta, je večji od mene in se mu to več ne dogaja. manjši, mlajši pa namesto da bi rastli v višino, vrh počrni in se posuši, poženejo stranski poganjki v obliki grma.
Eden se mi je posušil, to pa zato, ker je bila sadika v loncu in ko sem sadila, ni imela skoraj nič korenin. Ker spomladi ni pognala, sem dobila novo sadiko z veliko besednimi borbami, ker so očitno mislili, da pojma nimam o sajenju in negovanju sadik med zimo (zalivanje)

Sedaj seveda vse škropim z bakrom jeseni in spomladi, z mlajšima ni nič bolje.
Vsi so na prepišni sončni legi._________________Lp, Živa
primoz1

Odgovor Napisal/-a primoz1 »

Pozdravljeni,

ali kdo ve kje bi lahko dobil oreh sorte Lara? Sem se pozanimal že pri veliko drevesnicah, a brez sreče.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

primoz1 je napisal/a:
Pozdravljeni,

ali kdo ve kje bi lahko dobil oreh sorte Lara? Sem se pozanimal že pri veliko drevesnicah, a brez sreče.

https://www.sadikanadom.si/oreh-lara_________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
primoz1

turnogo je napisal/a:
primoz1 je napisal/a:
Pozdravljeni,

https://www.sadikanadom.si/oreh-lara

Žal izdelka ni na zalogi.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tile pa imajo pri podatku o zalogi kljukico.
Tudi čez mejo ga imajo v izboru v internetni prodaji.
primoz1

muha je napisal/a:

Bom preveril, hvala.
primoz1

muha je napisal/a:

Sem preveril, pa tudi tu nimajo. Očitno se bom moral zadovoljiti s katero drugo sorto...
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Kje bi bilo najbolje (sedaj, v Sloveniji) kupiti sadiko oreha?
Po možnosti brez pošte...

rožica
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Borut, mogoče pri drevesničarjih ali trgovinah, ki prodajajo sadne sadike. pokliči tebi najbližje._________________Lp, Živa
Odgovori