Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Rezanci iz domačih jajčk
Sama delam rezance od višjih razredov OŠ dalje. Jajca in navadno moko zelo trdo zamesim, ampak res zelo trdo (zato multipraktik odpade), obvezno mora testo počivati 2 uri. Potem pa pride na vrsto močan moški, ki testo razvalja zelo tanko, jaz pa na Pocajtovem strojčku še ene parkrat dam skozi, da so trakovi res tanki. Ko so prav suhi, jih na strojčku razrežem.
Delam iz pirine moke. Tiste, ki imate strojček za uravnavanje debeline trakov, vam ni treba valjati ročno, samo na strojčku daste iz 6 postopoma na 2 in ste razvaljale.
Testo mora res biti zelo trdo zamešeno, potem se odlično delajo rezanci._________________Lp, Živa
Delam iz pirine moke. Tiste, ki imate strojček za uravnavanje debeline trakov, vam ni treba valjati ročno, samo na strojčku daste iz 6 postopoma na 2 in ste razvaljale.
Testo mora res biti zelo trdo zamešeno, potem se odlično delajo rezanci._________________Lp, Živa
Treba jih je res temeljito posušiti potem lahko na suhem in hladnem zdržijo najmanj 3 mesece.
Pozimi jih sušim na kaminu. Po enem dnevu sušenja jih spravim v papirnato vrečko, ki jo pustim na kaminu še 2 do 3 dni, da sem ja na varni strani. Potem to vrečko dam v PE vrečko in neprodušno zaprem.
Poleti jih en dan sušim nekje, kjer menim, da se bodo najhitreje posušili. Potem jih dam za kako uro v pečico na 50 °C. Dalje, kot opisano zgoraj.
Edinkrat, ko so se mi spridili, sem spravila premalo posušene.
PS: na Srčkovih domačih, ki jih prodajajo na ljubljanski tržnici (ti so po okusu skoraj enakvredni mojim domačim pa sem glede tega kar natančna) piše, da je rok trajanja 9 mesecev.
Pozimi jih sušim na kaminu. Po enem dnevu sušenja jih spravim v papirnato vrečko, ki jo pustim na kaminu še 2 do 3 dni, da sem ja na varni strani. Potem to vrečko dam v PE vrečko in neprodušno zaprem.
Poleti jih en dan sušim nekje, kjer menim, da se bodo najhitreje posušili. Potem jih dam za kako uro v pečico na 50 °C. Dalje, kot opisano zgoraj.
Edinkrat, ko so se mi spridili, sem spravila premalo posušene.
PS: na Srčkovih domačih, ki jih prodajajo na ljubljanski tržnici (ti so po okusu skoraj enakvredni mojim domačim pa sem glede tega kar natančna) piše, da je rok trajanja 9 mesecev.
Jaz jih dam za kakšne dva tri dni pladenj, potem jih prestavim v kartonasto škatlo, ki je odprta. Čez nekaj dni jo zaprem. Recimo, da se sušijo na sobni temperaturi kakšen teden. V zapreti kartnsko škatli počakajo dokelr jih ne pojemo. Zna biti, da tudi pol leta, ker poleti ne jemo goeveje juhe..._________________naredimo svet lepši