Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Motovilec - Valerianella locusta

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, a ga nisi tudi ti nekaj poskusno vzgojila iz sadik in ga poflacala v plastenjak (se mi zdi, da si enkrat povedala)_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Drži, posejala sem ga v platojčke, a je v primerjavi z direktno sejanim hudo zaostajal v rasti. Potem, ko je vzklil, se kar ni premaknil naprej, dokler ga nisem presadila. Potem je sicer oživel, a zamude ni nadoknadil. Nič od tistega še ni za rezanje.

Načelno ga raje sejem, tisti v platojih je bil namenjen za gredo, na kateri sem imela paradižnik in zalivanje preko OLLA posod. Tam nisem hotela spremeniti režima na klasično zalivanje. Plastenjak čez zimo poderem, ker ni dovolj stabilen, da bi prenesel obtežitev s snegom. Pa tudi to je, da motovilcu plastenjak izgleda ne ustreza najbolje, se ga hitro poloti plesen.

Sicer je moj motovilec tudi kar lep, a je bil tako dolgo pod snegom, da je rabil nekaj dni, da si opomore - no sedaj se bo zgodovina spet ponovila.
brbr

Lani, po spravilu česna, sem po njivi vrgla seme motovilca, potem sem površino pokosila, da so pokošene rastline malo prekrila seme, ali pa nudile malo zavetja...

Zdaj je "travniški" motovilec prav lep. Konec tedna, ko sem se mudila na njivi sem ga nekaj nabrala. Je zelo okusen, a malo trši od tistega, ki raste na vrtu, v topli gredi.

IMG-20230310-155209 IMG-20230311-135004_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Sedaj ga je tudi pri meni že obilo:

- posejan med paradižnike in sproti redčen, mešanica od brbr

- iz sejanja v platoje, žličar

- sejano kar tako, mešanica od brbr

Več kot dovolj ga bo do sezone regrata, ki se pri nas prične precej pozno.
brbr

Muha, tale tvoj "platojčkar" je pa res majhen. Čudno. Mogoče mu pa substrat v platojih ni odgovarjal._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

brbr: sumim, da res. Uporabila sem istega, kot za plodovke. Za jesen imam že načrt, da bom v platoje nasula kar domač kompost.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Joj, mi delate lušte..........prehranske in gojilne....... Embarassed
brbr

Jaz bom morala mojega iz toplih gred prav kmalu pospraviti. nekaj ga bom presadila v cvetlična korita in ga semenila, ostali bodo končali v trebuščkihm. Metuljc, če se ti da do mene, ga lahko nekaj konča tudi v tvojem..._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Uf, brbr, če bi šlo v petek, z veseljem, tudi par sadik za semenjenje. Hvala. 🤗🥰
brbr

Metuljc, zmenjeno. Ne bo veliko, malo za posladkat pa gotovo. Dobiš tudi "flanco" za seme.

Muha, jaz sem mojega sejala v Klasmann Bio substrat._________________naredimo svet lepši
Odgovori