Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sladka batata, sladki krompir - Ipomoea batatas

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

pri meni sladek krompir zdrži skoraj dve leti. malo se mi je spremenil okus in ga rada pojem pečenega.
kmalu bo šel en gomolj v kaljenje, tokrat moj, ker imam res kapitalnega. Malo mi jih je voluhar pustil, je imel veselico, ker pod ščavje nikoli nisem gledala. Letos bom dala ograjico, da bodo poganki na njej in bom takoj opazila aktivnega voluharja._________________Lp, Živa
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Živa, če bi tega kapitalnega raje pojedla, ti povem, da ravno tako lepe rastlinice dobiš tudi iz dosti bolj zanikrnih gomoljev.

Takile so bili

IMG-20220206-080550 IMG-20220406-090556_________________naredimo svet lepši
živa

kaj pa pridelek? sem zmeraj kupila kapitalca za sadike misleč, kako debel bo potem gomolj. verjetno ni pomembna debelost za sadike, pač pa dovolj hranil v zemlji._________________Lp, Živa
brbr

Tole mi je pa ušlo...
Živa, pri meni pridelek ni velik, ker jih gojim v cvetličnih loncih in jim tudi ne posvečam ne vem kakšne pozornosti. No, lanska bera je bila kar lepa - so bili tudi srednje veliki gomolji. kapitalcev pa ni bilo. Zato ga mislim gojiti tudi letos.

Ali ste že nastavili gomolje za pridelavo sadik? Jaz sem malo pozabila. Nastavim jih danes._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Živa, pri vegetativnem razmnoževanju se genetski material prenaša nespremenjen, zato je vseeno, če so rastlinice z malih gomoljev
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Jaz sem dal v vodo pred 3 tedni. Prvi poganjki so že v zemlji.
Slika je stara nekaj dni in na krompirju se že pripravljajo novi poganjki.

brbr

O, Peter, zgodaj in lepo. Saj, pri tebi ne bo problem, ker bodo šli lahko zgodaj na prosto..._________________naredimo svet lepši
živa

Metuljc, hvala za tole._________________Lp, Živa
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

živa je napisal/a:
Metuljc, hvala za tole.
jaz, jaz!
živa

Izgleda, da bom letos brez lastnih sadik, ker iz gomolja moje pridelave po treh tednih gomolj ne ve, zakaj je v vodi. Ničesar ni bil deležen med rastjo.
bom šla kupit v trgovino, tisti naredi poganjke._________________Lp, Živa
Odgovori