Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zelena solata - Lactuca sativa

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Pri trenutnem vremenu ne vidim težave v temperaturah temveč v vlagi. Če bi zdaj karkoli sejala in zalila, bi morala potem vseskozi zalivati. Tako bom raje počakala na "deževno" obdobje. Upam, da pride._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Po ARSO komaj za silo toplo, suho pa preveč.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Posadila prvih 10 sadik (kupljene) za jesensko bero, to je nekako sredi septembra. S 14 dnevnim zamikom bom enake količine sadila do srede avgusta. Te zadnje bodo dale, če bo vreme primerno, pridelek sredi oktobra.

Iz majske setve ostaja za pobiranje še Canasta.
brbr

Tudi jaz sem kupila 18 sadik Canaste. čakajo, da jih posadim. V lončke sem jo nekaj posejala, a je bolj kilava...
Na vrtu zdaj režem zadnje Canaste in Gentile. Hrastov list je šla prva v cvet in je nimam več.
Od zelene solate bo do nadaljnjega na voljo tržaški solatnik...

Bom v začetku tedna ponovno sejala Canasto in "zimsko rozeto". Sadike slednje sem lani kupila v moravcih, v začetku septembra in se je odlično izkazala skozi zimo in pomlad. Pobrala sem seme, pa me zanima, ali naj ga dam pred setvijo kaj v hladilnik ali ne. Kaj pravite?_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Za letošnje sejanje ne. Pravzaprav avgusta vedno sejem sveže seme direktno z rastlin. Kar ostane za drugo leto je pa avtomatsko podvrženo stratifikaciji, saj zimo preživi na temperaturah okoli ničle.
brbr

Hvala, Muha. Še nikoli nisem sejala svežega semena Embarassed_________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

jaz pa vsako leto testiram zelene solate za čez poletje, torej ravno ta čas pobiranje, pa se nobena ne obnese. očitno je prevroče.
lani sem imela gentilio, zelo skromna in grenka je bila. Letos imam Regino, eno poletno krhkolistno, lepo naredila rozete, grenka, hitro šla v cvet. Pa sploh ni bilo pretirane suše.
dva tedna nazaj sem presajala canasto. dobila je senčilno mrežo. če bo še naprej vroče, bo trda in neužitna.
canasto sem presajala spomladi v različnem času, ampak ko je prevroče, gre hitro v cvet._________________Lp, Živa
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Meni Canasta, sajena spomladi, jo obtrgujem, šele zdaj počasi daljša stebla, a je še zelo okusna. Le tu in tam zalita.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Še en poskus "dva v enem". Vzgoja sadik za pomladno sajenje. Sejano k balkonskim paradižnikom avgusta lani. Prezimljeno na okenskih plicah neogrevanega podstrešja. Z alu folijo zadaj, da se sadike niso pretegovale proti svetlobi. Tole je že razredčena varianta, da se bodo posamezne sadike bolj okrepile.

- hrastov list

- canasta

- "rastlinjak"

brbr: a vidiš, kako s pridom izkoriščam tvoj "patent" s (tvojimi) tenis žogicami. Very Happy
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Muha, a teniške žogice so to? Jaz sem se pa spraševala, kje si dobila ali kdo ti je naredil take praktične količke-kije, da je zgoraj širše in zaobljeno._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori