Ja, dodajanje hranil kar tako malo na pamet je lahko nevarno.
Sem že večkrat slišal, kako so se ljudje "hvalili", da bogato posipajo zemljo s pepelom, ker so slišali, da je dober za zemljo.
Saj morda kje na Štajerskem/Prekmurju to niti ni tako narobe, na kraškem področju ali pa npr. pri meni bi bil pa previden.
Osnovni pH ledine je bil 7,1.
Me prav zanima, kam sem prišel v osmih letih.
Hvala za "opomnik"; bom jutri spet nabral vzorce in naslednji teden izmeril.
Pa da še ponovno spomnimo, da sta kalij in kalcij antagonista - če je enega preveč, je otežkočena absorbcija drugega.
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bolezni in škodljivci paradižnikov
Andrej Banko je napisal/a: |
Ja, dodajanje hranil kar tako malo na pamet je lahko nevarno. Sem že večkrat slišal, kako so se ljudje "hvalili", da bogato posipajo zemljo s pepelom, ker so slišali, da je dober za zemljo. Saj morda kje na Štajerskem/Prekmurju to niti ni tako narobe, na kraškem področju ali pa npr. pri meni bi bil pa previden. Osnovni pH ledine je bil 7,1. Me prav zanima, kam sem prišel v osmih letih. Hvala za "opomnik"; bom jutri spet nabral vzorce in naslednji teden izmeril. Pa da še ponovno spomnimo, da sta kalij in kalcij antagonista - če je enega preveč, je otežkočena absorbcija drugega. |
Andrej lahko sam izmeriš kakovost zemlje in pa kako ?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
-
- Kraj: Domžale
Težko je reči , ker fotografija ne zmore pokazati vsega, kar je potrebno za identifikacijo bolezni. Če imaš možnost, nesi list pokazat v kako kmetijsko zadrugo ali v Kalijo v rastlinsko apoteko. Če se pojavlja le na eni sami sadiki in ta sicer normalno raste in rodi, jo samo opazuj in pazi, če se težava ne širi.
V pomoč Bolezni in ostale težave s paradižniki
Ne vem, kako si z angleščino. Če ti slučajno dela težave, je Google translate kar dobra pomoč.
V pomoč Bolezni in ostale težave s paradižniki
Ne vem, kako si z angleščino. Če ti slučajno dela težave, je Google translate kar dobra pomoč.